СОЛЕН КЕКС с кашкавал, зелени подправки и орехи
Нямате нищо за вечеря, а не ви се иска да готвите дълго, или трябва да измислите нещо за предястие, или пък ви предстои разходка в природата и ви се иска да има нещичко за хапване в чантата - е, това е предложението, което може да ви отсрами във всички тези ситуации (а и в много още) и винаги ще е интересно и различно, когато го съчетаете с подходяща салатка, кисело млекце, сосче или колбас.
Коктейлни спаначни кубчета с плънка от крема сирене
ТЕРИН с пилешки дреболии
В къщи много обичаме пилешки дробчета на фурна и вярвам, че няма човек дето да не знае как се приготвят и да не ги обича, но сега искам да ви предложа нещо по-различно и интересно. Не отнема много време за приготвянето, а може да разнообрази трапезата ви или да изненадате гостите си.
Панакота „КАПРЕЗЕ”
Трицветно руло - разядка
Това е едно цветно и вкусно предложение за разядка-ордьовър, а защо не и за закуска. Приготвя се лесно и радва окото и небцето. Опитайте го!
Ордьоври, приготвени от нашия татко
Не мога да кажа, че моят съпруг не ми помага в кухнята и не се занимава с кулинария (макар и в по-простичък вариант - предимно салати и декорации) - напротив, но представете си каква беше изненадата ми вчера, когато се прибрах и на масата имаше сервирани два вида ордьоври с патладжан и сирене!! Не са нещо сложно и префърцунено, но бяха много красиви и вкусни, и трябва да им се отдаде заслуженото, както и на майстора :*!!
Продуктите са едни и същи, разликата се състои в начина на оформяне.
Продуктите са едни и същи, разликата се състои в начина на оформяне.
СОЛЕНА ТОРТА с картофени палачинки

СОС ОТ 5 СИРЕНА и едно предложение за бързо предястие
Торта с блатове от тиквички
Сега е сезона на тиквичките. Този прекрасен зеленчук може да бъде приготвен по много начини, но аз ви предлагам да го вложим за разнообразие в една засищаща тортичка, която ще разнообрази менюто ни и ще внесе малко свежест.
Бобен терин
Няма българин да не знае, че бобът е наше национално ястие и да не го обича. Той се приготвя по много начини, като яхния, боена чорбица, по манастирски, по воденичарски и т.н. и сигурно вие знаете поне една от всичките тези рецепти. Аз обаче искам да ви предложа още едно интересно приложение на този толкова познат продукт. Може да го приготвите за предястие, за основно или за добавка към печени меса.
Морковена торта (солен вариант)
Рози от бутер тесто

Никога не е излишно да имаме идея за приготвяне на бързо, ефектно и вкусно мезе или предястие, с което да впечатлим нашите близки и приятели и да им доставим наслада както на очите, така и на небцето. Това, което искам да споделя с вас е точно такава идея.
Това е една подготвена отдавна, но закъсняла публикация, за което моля за извинение!!Сигурна съм, че всички за Великден боядисвате яйца и те винаги са по-вече от колкото можете да изядете на този ден (поне при нас е така :))) и след това се чудите как да ги оползотворите (нали е криза и не трябва да разхищаваме храната). Това ме накара да се поровя и да намеря някаква рецептичка и ........ето я - "Яйца по френски"- изглеждаше ми мноооооого вкусно и реших да я пробвам. Благодаря, мила Мария и на теб Дани, че споделяте тези прекрасни (и полезно-рационални ;) :Р) изкушения с нас!!
Панирани топчета от сирене

Няма коментари:
Публикуване на коментар