неделя, 11 февруари 2018 г.

Направено с любов

Доста отдавна се каня да пробвам тази толкова хвалена торта и ето, че дойде момента. Моето малко момиченце (на колкото и години да стават за нас децата си остават винаги малки) имаше рожден ден и това беше добър повод да я направя. Всичко, което бях чела за вкуса, текстурата и сложността на тази тортичка се потвърди - лесна и бърза за правене, невероятно нежна текстура на блатове и крем и като цяло имаме една лека фина и супер вкусна торта.




ЧЕСТИ РОЖДЕН ДЕН, Ивчи!!
Бъди жива и здрава и все така добра майка, съпруга и дъщеря!
Ние всички много те обичаме и винаги ще те подкрепяме!!







ТОРТА "ЧЕРВЕНО КАДИФЕ"

ПРОДУКТИ:
за тавичка 26см
476г - брашно
420г - захар
5бр. - яйца
350мл - олио
420мл - бутермилк (кефир)
3 ч.л. - бакпулвер
1,5 ч.л. - сода бикарбонат
1,5 с.л. - какао
1-2 щипки сол
3-4 ч.л. - червена гел боя
ванилия

КРЕМ:
200г -краве масло на стайна температура
160г - пудра захар
450г - маскарпоне (може Филаделфия или др. крема сирене) - СТУДЕНО
ванилия

Бутермилк може да замените като към 1ч.ч.(220мл) топличко прясно мляко прибавите 1с.л. прясно изцеден лимонов сок, разбъркайте  и оставете за пет минути да престои е след това използвайте.












ПРИГОТВЯНЕ:
Блатове:
В купа смесете всички сухи продукти - брашно, бакпулвер, сол, какао и разбъркайте много добре. Сложете бутермилка в по голяма купа,  добавете содата  и разбъркайте, прибавете олиото и хомогенизирайте, след това добавете боята. Много е важно боята да е хубава, за да се получи хубав червен цвят (при мен се получи не много ярък червен цвят). Яйцата разбийте със захарта на хубав пухкав крем за около десетина минути, след което към тях прибавете на два пъти сухата смес и млечната смес, като ги редувате (може спокойно да разбивате с миксера). След като всичко се смеси добре тестото е готово.
Разделете го на три и изпечете  в тави, застлани с хартия за печене на 170 С
Хубаво е блатовете да се изпекат примерно ден-два преди да се сглобява тортата и да се съхранят завити във домакинско фолио в хладилника. Стават много нежни и мекички.
Крем:
Кравето масло разбийте със захарта на пухкав бял крем и към него прибавете студеното крема сирене, като не спирате да разбивате. След като се хомогенизира добре кремът е готов (не прекалявайте с разбиването, за да не се пресече).
Вече може да сглобявате тортата по обичайния начин.
Украсяването оставям на Вашата фантазия.



У дома имаме един малък любител на подобни благини, който зорко следеше целия процес и беше толкова нетърпелив да опита, че едвам го удържахме  :)




 Опитайте тази торта и Ви гарантирам, че няма да съжалявате!!
Да Ви е сладко!!


4 коментара:

  1. Най-вкусният начин да кажеш "Обичам те"! Феноменална торта, браво!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, че сте се отбили при мен и Ви е харесала тази тортичка!
      Така е, това е най- добрият начин за едно "Обичам те" - освен душата храниш и очите, и стомаха :). А тортата наистина е великолепна, вкусна, нежна, лека и не толкова натрапчиво сладка. Заслужава си славата и трябва всеки да я опита. Не се прави трудно и става бързо, дори начинаещ може да се справи.
      Поздрави и хубав ден!

      Изтриване
  2. Вы ищете бизнес-ссуду для рефинансирования своих потребностей, тогда предложение о ссуде pedro будет для вас хорошим, потому что оно подлинное, и с ним можно работать по доступной ставке и простым условиям и положениям, а также для любых видов ссуд, которые вы хотели бы подать по электронной почте pedroloanss@gmail.com

    ОтговорИзтриване
  3. Много полезна публикация, открих я в Google, когато търсех неща за клинария и останах приятно изненадан! Поздравления и успех с развитието на блога! Ще се радваме, ако разгледате и нашият проект, за повече кликнете тук

    ОтговорИзтриване