И отново тиквички!
Този път нещо, което със сигурност е много популярно – панирани тиквички.
ПРОДУКТИ:
Млади тиквички (количеството зависи от това колко хора ще консумират и колко ентусиазъм имате за дежурене пред печката :)).
3 яйца
3 с.л. царевично нишесте
1 с.л. царевично брашно
Брашно
Сол
Черен пипер
Чесън на прах
ПРИГОТВЯНЕ:
- Нарежете тиквичките по дължина на тънки ленти (използвайте белачка за зеленчуци-става бързо и лесно), посолете леко и оставете за няколко минути да се овкусят.
- През това време си пригответе панировката, като разбиете яйцата с щипка сол и прибавите царевичното нишесте и царевичното брашно (да се получи кашичка), чесън на прах и черния пипер.
- Оваляйте всяко парченце тиквичка в брашно. Изтупайте излишното (трябва да остане само тънък пласт брашно, който ще задържи панировката върху парченцата).
- Потопете всяко парченце в яйчната смес и изпържете до златисто в силно сгорещена маслена баня. Пържат се бързо, не трябва да стоят дълго в мазнината, вътре остават хрупкави.
- Извадете върху хартиена салфетка да се отстрани излишната мазнина.
Пригответе чеснов сос (кисело мляко, счукан чесън, лъжица майонеза и ситно нарязан копър) или чеснова заливка (счукан на пюре чесън с олио, разреден с няколко лъжици ябълков оцет и 1-2 лъжици вода и ситно нарязан копър и магданоз).
Поднесете тиквичките с приготвените сосове и чаша бира.
Няма коментари:
Публикуване на коментар