ПРОДУКТИ:
1 ч.ч. бял боб
2 моркова
2-3 кисели краставички
Царевица от консерва
2 малки глави лук
1 яйце
3-4 с.л. доматено пюре (лютичко - по желание)
1 к.ч. готварска сметана
4-5 с.л. олио
Кашкавал
Кимион
Черен пипер
Чубрица
Джоджън
Сол
ПРИГОТВЯНЕ:
- Накиснете боба за няколко часа (за да се свари по-бързо), след това го сварете по обичайния начин.
- След като е почти готов прибавете подправките, олиото и солта и оставете да се готви до пълна готовност.
- Пасирайте го и го оставете леко да се охлади, след което прибавете яйцето и сметаната и разбъркайте до хомогенизиране.
- Нарежете краставичките и морковчетата на пръчици, а лука на кубчета.
- Намажете павоъгълна кексова форма с краве масло и поръсете с галета.
- Поставете половината от бобеното пюре, разпределете морковите, краставичките, царевицата и лука, а върху тях изсипете останалата част от бобеното пюре и загладете.
- Настържете кашкавала и с него покрийте бобения пласт.
- Изпечете в предварително загрята на 180˚С фурна с вентилатор до получаване на златиста коричка.
- Извадете от фурната и оставете за 5 минути, след което обърнете терина в тавата на фурната, която сте постлали с хартия за печене.
- Отново покрийте с настърган кашкавал и върнете във фурната, за да се образува златиста коричка и от долната (вече станала горна :)) страна на терина.
Охладете, нарежете и поднесете.
Приятен апетит!
Руми, страхотен е този терин!
ОтговорИзтриванеЧудесна идея от боб, поздравления!
Много се радвам, че ти допада, Пепчо!Поздрави и прекрасна седмица! Прегръдки!
Изтриване