Никога не е излишно да имаме идея за приготвяне на бързо, ефектно и вкусно мезе или предястие, с което да впечатлим нашите близки и приятели и да им доставим наслада както на очите, така и на небцето. Това, което искам да споделя с вас е точно такава идея.
ПРОДУКТИ:
1 пакет многолистно тесто
Някаква наденица или малотраен колбас (може и шунка) (аз използвам Камчия или Телешки)
ПРИГОТВЯНЕ:
- Оставете тестото да се отпусне, така че да може да го разточите малко и да получите лист с дебелина около 5-6 мм.
- Нарежете го по дължина на ивици, широки 2см.
- Колбаса нарежете на тънки полукръгчета.
- Наредете по три половинки една до друга върху ивиците тесто, като започвате от началото на ивичките и изравнявате долния край на тестото и колбаса.
- Започнете да навивате на руло, като на края подгънете лентата тесто под основата. Поставете права, получилата се розичка върху хартия за печене в тавата.
- Така процедирайте и с останалите ленти от тестото.
- Печете до порозовяване на ръбчетата в предварително загрята на 180° С фурна (приблизително 15-20 минути).
Това е перфектно мезенце за питие (независимо какво), а и за предястие е подходящо, комбинирано със свежа салатка!
Пожелавам ви много приятни емоции и добър апетит!!
Чудесни розички ,Руми ! Ще си спомня рецептата ти когато правя предястие :) ! Благодаря за идеята !
ОтговорИзтриванеПоздрави и Весел Гергьовден !
Благодаря ти, мила! Много са бързи и лесни, ще се радвам ако ги направиш и зарадваш своите любими хора!! Целувки!!
ОтговорИзтриване