неделя, 6 май 2012 г.

Рози от бутер тесто


Никога не е излишно да имаме идея за приготвяне на бързо, ефектно и вкусно мезе или предястие, с което да впечатлим нашите близки и приятели и да им доставим наслада както на очите, така и на небцето. Това, което искам да споделя с вас е точно такава идея.



ПРОДУКТИ:
1 пакет многолистно тесто
Някаква наденица или малотраен колбас (може и шунка) (аз използвам Камчия или Телешки)

ПРИГОТВЯНЕ:

  • Оставете тестото да се отпусне, така че да може да го разточите малко и да получите лист с дебелина около 5-6 мм.
  • Нарежете го по дължина на ивици, широки 2см.
  • Колбаса нарежете на тънки полукръгчета. 
  • Наредете по три половинки една до друга върху ивиците тесто, като започвате от началото на ивичките и изравнявате долния край на тестото и колбаса.
  • Започнете  да навивате на руло, като на края подгънете лентата тесто под основата. Поставете права, получилата се розичка върху хартия за печене в тавата.


  • Така процедирайте и с останалите ленти от тестото.
  • Печете до порозовяване на ръбчетата в предварително загрята на 180° С фурна (приблизително 15-20 минути).


Това е перфектно мезенце за питие (независимо какво), а и за предястие е подходящо, комбинирано със свежа салатка!
Пожелавам ви много приятни емоции и добър апетит!!

2 коментара:

  1. Чудесни розички ,Руми ! Ще си спомня рецептата ти когато правя предястие :) ! Благодаря за идеята !
    Поздрави и Весел Гергьовден !

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря ти, мила! Много са бързи и лесни, ще се радвам ако ги направиш и зарадваш своите любими хора!! Целувки!!

    ОтговорИзтриване