Много вкусно мезе, което може да подготвите, като заготовки (във фризера) и да извадите и изпържите при посрещане на неочаквани гости.
ПРОДУКТИ:
100 г настърган кашкавал
250 г сирене
1 яйце
Подправки (черен пипер, чубрица)
За панировката:
1 яйце
1 к.ч. галета
1 к.ч. сусам
ПРИГОТВЯНЕ:
- Сиренето се намачква с вилица и се смесва с кашкавала и яйцето.
- Прибавят се подправките. Сместа хубаво се разбърква.
- От нея с мокри ръце се взима и се оформят топчета. Подреждат се в подходящ съд и се прибират за 20 минути във фризер.
- Разбива се яйцето, а отделно се смесват галетата и сусама.
- Изваждат се топчетата от фризера, потапят се в разбитото яйце, а след това се овалват в сместа от галета и сусам.
- Отново се връщат във фризера за 20 минути. Като се стегнат, се пържат в добре загрята мазнина до апетитен загар.
Хрупкави и хубави са топли, но и като изстинат са подходящо мезе за бира и червено винце.
Да Ви е вкусно!
Няма коментари:
Публикуване на коментар