Конфитюр от червено френско грозде
Толкова е красив и колоритен този плод, прилича на мънички кръгли рубинчета!! Като вкус не е нещо невероятно - киселичко и леко тръпчивичко, но приятно. Поради това, че съдържат съвсем малко захароза, те са още по-подходящи за диабетиците от ягодите, малините и къпините. Пресните плодове и преработените в сокове, сиропи, желета и конфитюри повишават апетита, освежават и подобряват дейността на храносмилателната система.
Какво може да приготвим от зелени орехчета?- продължение 1

Да ви кажа честно от миналата година й се каня на тази лютеница! Ще кажете какво толкова - лютеница като лютеница - всички знаем как се прави!!Една приятелка ми каза тази рецепта и много ме заинтригува, защото не е като тази нашенската, обичайната лютеница, а ......с горчица! Да, да, с горчица! И аз в първия момент така реагирах, но тя ме увери, че е много вкусна и ето, че вече я направих и изобщо не съжалявам, напротив!
Сигурна съм, че когато настъпи есента, във всяка къща се приготвят различни туршии! Аз обаче искам да Ви припомня една простичка, но много вкусна туршия, която са приготвяли нашите баби и прабаби, преди да се появят по-засуканите рецепти. Единственото, което ни е необходимо са различни зеленчуци (такива, които имаме или предпочитаме), вода, сол, подправки и разбира се съд в който ще подредим туршийката.


Няма коментари:
Публикуване на коментар