неделя, 1 декември 2013 г.

МЪФИНИ „HOT DOG”



 Вижте  „HOT DOG” с други очи :).

ПРОДУКТИ:
100 г меко краве масло
10 г захар
1 яйце
60 г заквасена сметана
90 г бяло пшеничено брашно
50 г фино царевично брашно
1,5 ч.л. бакпулвер
сол
1,5 с.л. лук  ситно нарязан
Кренвирши

ПРИГОТВЯНЕ:
Нарязания  на ситно лук (може да го замените с праз- аз направих и по двата начина) задушаваме леко в много малко мазнина и го оставяме да се охлади напълно.
Смесваме двата вида брашно, бакпулвера и солта и по възможност пресяваме, за да се аерира сместа.
Мекото масло заедно със захарта разбиваме и към него прибавяме яйцето и сметаната.  Внимателно разбъркваме, след което прибавяме към сухата смес от двата вида брашно, сол и бакпулвер. Разбъркваме да се хомогенизира и добавяме задушения и охладен лук и отново разбъркваме.
Разпределяме сместа в предварително намазаните (или с поставени хартиени капсули) гнезда на тавичката за мъфини.

Пълним ги както обикновено на 2/3 от обема и в средата на всяко гнезденце забождаме по едно кренвиршче (аз използвам бейби кренвирши), така че да стърчи леко над тестото.
Печем в предварително загрята на 180°С фурна за около 20 минути или до готовност (пробваме с клечка- трябва да излиза суха).
Изваждаме и може веднага да поднесем за закуска. Разбира се всеки "Hot dog" върви с кетчуп, майонеза и горчица, а защо не и с кисело млекце или само така. Хубавото е, че и като изстинат са вкусни, но не съм сигурна дали ще имат такова време :).
 







Приятно похапване!!

6 коментара:

  1. Виждам го вече с по-добри очи, Руми. Ама май и очите ми заприличаха сега на хот-дог, като в анимационен филм. :)
    Сърдечни поздрави, Руми! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много ме усмихна, Гери! Поздрави и прегръдка, миличка!

      Изтриване
  2. Докато пътувах към сайта ти, мислех, че ще видя как куче яде мъфини :D Много симпатични кексчета, много идейни, Руми! Много обичам кренвирши, а почти не ям. Трябва да се възползвам от възможността, докато съм си още тук, у дома :)
    Хубава седмица с усмивка от мен :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много е хубаво да си у дома, при мама, Танче, нали!? Не бързай да си отиваш, наслади се на тези моменти! И аз очаквам моето момиченце да се прибере за празниците. Хубава седмица и на теб с голяяяма прегръдка!

      Изтриване
  3. Е, Руми, като закъснява човек като мен, прави нещата по познатия начин ... Времето напоследък много ме притисна и не съм влизала в Блогъра (затова и късничко отговарям на прекрасния твой коментар :)), а ако го бях направила нямаше тази неделя да правя просто солен кекс, а щях да взема от твоите мъфини! Но пък следващия път ...
    Хубав ден и сърдечни поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не е болка за умиране Бени, винаги можеш да ги пробваш за напред!
      А времето наистина лети бързо и не стига за всичко, което искаме да свършим, но все пак успяваме, нали сме мъжки момичета! Поздрави, миличка и силна прегръдка!

      Изтриване