Лятото е сезона на барбекюто, а какво по-вкусно от това да поставиш вкусна мръвка на скарата, но не само мръвката може да е вкусна и крехка. За разнообразяване на асортимента върху скарата може да поставим и дробче, но всички знаем, че ако не е подготвен както трябва той става сух, така че искам да ви споделя моята марината за дроб на скара, който остава сочен и крехък, дори и да престои.
ПРОДУКТИ:
1 кг свински черен дроб
марината
марината

Оставя се да престои поне 4 часа в хладилник (аз го оставям 1 нощ). След това се изсипва в гевгир да се отцеди маринатата (тя се изхвърля), връща се в купата и се добавят 2-3 с.л. олио, р

Разбърква се и се пече на скара или грил-тиган, като често се обръща за да се запази сочен. Соли се след като се махне от скарата.
* По желание към маринатата може да добавите и малко лук (аз го добавям в съда, в който съм го сложила, след като е изпечен).
* Ако имате време може да начукате леко парченцата, като ги слагате в найлонова торбичка за да не пръска по време на начукването.
Който обича дроб на скара и опита така приготвен ще се увери, че той става много сочен и крехък, след като е престоял в маринатата.
Приятен апетит!!
Чуден е Руми! Особено когато се маринова с прясно мляко, наистина става много крехък. Поздрави!
ОтговорИзтриванеПривет Ванка! Обичам много дроб на скара и тази марината наистина е перфектна за него - никога не става сух и жилав!!
ИзтриванеПоздрави и за теб и спокоен следобед!!