петък, 17 февруари 2012 г.
Свински врат с подправки, печен върху сол
Това е месо подходящо за всякакъв случай, перфектно за празник и делник, освен това се подготвя много бързо, а се пече само докато вие се занимавате с нещо друго през това време. Попаднах на тази вкусотия благодарение на Драго, който прави супер вкусотии.
Вземаме коло 2 кг.свински врат без кост
Намазва се от всички страни с люта горчица.
Поръсва се обилно с микс от сухи подправки (черен пипер, мащерка, босилек, майорана, риган, чубрица, розмарин и др които обичате). Така приготвеното месо се оставя за около 20-30 минути да поеме ароматите и се поставя в тавичка, в която предварително сме изсипали и разстлали на дъното й около 500 гр. сол.
ВНИМАНИЕ: Месото не се соли - то поема от солта в тавичката толкова, колкото му е необходимо.
Печем в предваретелно загрята на 200° С фурна на вентилатор (ако има, но не е проблем и без него) за около 2,5 - 3 часа (все пак зависи от количеството месо, ако е около 1-1,5 кг. печенето е около 2 часа).
Месото остава крехко и сочно от вътре и с хрупкава и ароматна коричка от вън. Перфектно е! Опитайте! Добър апетит!
P.S. Моля да ме извините :$, но забравих да спомена, че използвам и една тайна подправка в ястията, които приготвям за любимите хора! Препоръчвам Ви я!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Очарован съм и от рецептата /която ще приготвя веднага в почивните дни/ и от тайната подправка! Браво Румяна!Изключително!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти Васко!! Става убийствено лесно и вкусно - пробвай няма да съжаляваш! Поздрави, весели и щастливи празници!!
ИзтриванеА може ли да ми кажете коя е тайната подправки!
ОтговорИзтриванеМного лесно за приготвяне и фантастично на вкус месо. Благодаря Ви за рецептата! :)
ОтговорИзтриванеДобре изглежда със сигурност е добре и на вкусови качества :) благодарности само да уточним солта морска или обикновена? Хубав ден.
ОтговорИзтриване