Рибата е много полезна храна и трябва да да се консумира често, поради което е необходимо да се приготвя по различни начини. Предлагам ви един такъв вариант. Опитайте надявам се да ви се хареса.
ПРОДУКТИ:
2 бр. почистена херинга (може да се използва и друга риба)1 лимон

3 с.л. светъл соев сос
чер пипер
3-4 клончета девисил
2 клончета салвия (градински чай)
3-4 клончета магданоз
сол
ПРИГОТВЯНЕ:
Смесете горчицата със соевия сос, добавете сока от половин лимон, сол (имайте предвид, че соевият сос също е солен) и чер пипер по ваш вкус и разбийте добре до получаване на хомогенна смес. В подходящ съд поставете рибата и я намажете с получилата се марината от всички страни и отвътре. Завийте с домакинско фолио и оставете за около час- час и половина в хладилник да се овкуси. Извадете и във всяка

Поднесете с резенче лимон и чаша бира (бяло вино).
Приятен апетит и наздраве!!
Няма коментари:
Публикуване на коментар