Та днес намерих мъъъничко време да се поровя в нета.
Преглеждам си аз блогърското пространство иии попадам на Илианка и нейната рецептичка за Преломъъъък (нямам представа как съм я пропуснала до сега, но поправям пропуска :) ).
Въпреки, че днес не е Сирни заговезни реших да пробвам тази съблазнителна, бърза и лесна на първо четене питчица (обичам такива рецепти). :)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhwQkBy6NMoml0Z_y8B4IFzGksA9aVSo31JjzUJR49ZzI8dBOTkcjVUTnEK15pGt17mHvPC1uW4ExoRkBwqBqfW2SR6EvQZfbYzkqEe8PmQTokE9B0R7U0LSqKKxnUlNmrWomWiiC5VptE/s320/20151114_192150-2.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjjm0qujXnKhDcUwRt9lFT7UXnUHTLr1vAzhsTbkccs-_TIwgdA5ACPOxVtW6vLEW2x54QzkKnsepXGsNDHqW0GM_BQLhSs-Lo16ddrWVa9M5wdpQ1BsW0QWunyAJFdqZubXT5_pa68vXA/s320/20151115_105448-2.jpg)
Естествено резултатът е великолепен!
ПРОДУКТИ:
За тестото:
400 мл топла вода
7 г суха мая
650 г брашно
1 с.л. мед
1 равна с.л. сол
За заливката:
4 яйца
300 г сирене
200 г кашкавал
40 г краве масло
Маята се смесва с брашното и солта и се разбърква. Медът се разтваря в топлата вода. В брашното се прави кладенче и вътре се изсипва водата. Разбърква се с лъжица хубаво, до получаването на гъсто и лепкаво тесто. Не добавяйте повече брашно и не месете тестото.
Поръсва се съвсем леко с малко брашно и се покрива с чиста кърпа. Оставя се да втаса, докато удвои обема си.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgPlDqT_BUjNALGtfe4v_1XBYj0oYdDO0x9OHl0WBYTfKAJ9U2i7y04IAK0rkNmIdlAbo_dV4jbmDg68YPNQoqUl6t98py3cNQffzd6Fwrfb9Igt12DrZh1KK8fpfGhmYSmW97YQcRw_RI/s320/20151114_192034-2.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgT6tu2IE7kCDytqHHlGY38EPaLj-8IUE4hDX5iuLpLdhp9XjRhs5J7YiriNfHIL2c3OY2V9yQofcojqvor0Ftp8v5bjsxc1IZ4RJ9SYy2gugJcBjDP82QPaeHzKo2YTAmXQbdlzdTL9wM/s320/20151114_191016-2.jpg)
това продължих по оригиналната рецепта.
Отгоре се изсипва заливката, като се разпределя равномерно. След това се надупчва с вилица.
Маслото се нарязва на малки парченца и се разпределя от горе.
Пече се в НЕЗАГРЯТА предварително фурна на
170˚С до готовност.
След като се извади, се поръсва с шарена сол.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjtgDEa8SUScZqgeE5wbJfCeUfIJoxB9CRunpljGwVZ05WRbikPPCteWEZyw0JxO1oRpyrTCaUs8kKl10SHYdvD7NhekM6XbALn2S7jO4R7pCRyUItgFBt_XzyeoanzmQUaM9f3A2ACzs4/s320/20151115_105509-2.jpg)
Стана прекрасна питка - сочна, ароматна и вкусна!!
Благодаря за рецептата Или!!
Ей,Руми,честито ви Слънчице!Прекрасни пролетни мигове с малкото човече!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти, Вилииии!!! Дано да расте здрав!! Много сме щастливи всички у дома!!
ИзтриванеПоздрави, миличка, и хубав ден!!
Йее, Руми! Каква прекрасна новина! Да е живо и здраво детенцето!
ОтговорИзтриванеА питката се е получила прекрасна!
Благодаря, че се довери на мен!
Благодаря ти, Или, за пожеланията!!
ИзтриванеПитката наистина е чудесна и е точно по мой вкус :)- лесна и бърза!!
Прегръдка и прекрасен ден, миличка!!
Руми, първо честото внуче и все вкусни неща да му приготвя баба, а то да се радва! Много апетитни кадри ни показваш пак! Усмивки най-сърдечни мила!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти, Люсиии!! Баба много ще се старае :) и ще й доставя удоволствие!!
ОтговорИзтриванеПрегръдка, миличка и хубава вечер!!