ПРОДУКТИ :
за около 14 броя
300 гр. брашно
70 гр масло
1 пакетче бакпулвер
1 яйце
100 мл прясно мляко
40 грама захар
сол на върха на ножа
ванилия (може да се замени с друг аромат -примерно канела)
ПРИГОТВЯНЕ:
- Смесете брашното, с бакпулвера и солта в купа и към него прибавете СТУДЕНОТО краве масло, нарязано на дребни парченца.
- Бъркайте, като претривате с пръсти, докато маслото се усвои от брашното.
- Разбийте яйцето с вилица и към него прибавете млякото, след което прибавете към брашното, при непрекъснато бъркане.
- Добавете захарта и разбъркайте с дървена лъжица, докато тестото започне да се хомогенизира.
- Прехвърлете на масата и доизмесете.
- Извадете и разточете на лист с дебелина около 0,7-1,0 см., след което нарежете на кръгове с диаметър 8-9 см.(с помощта на чаша или формичка).
- Сложете кръгчетата в тава с хартия за печене на разстояние едно от друго и изпечете в предварително загрята на 160°C фурна за около 15 минути или докато ръбовете им леко порозовеят.
- Извадете и охладете върху решетка.
След като изстинат ги разрежете през средата, намажете ги с някакъв мармелад (по ваш вкус), крем, разбита сметана или с течен шоколад и отново ги слепете (аз използвах два вида крем - маслен и бял шоколадов мус).
Няма коментари:
Публикуване на коментар