ПРОДУКТИ за тава (20х20 см):
• 310 гр брашно
• 200 мл прясно мляко
• 2 големи яйца
• 15 гр. прясна мая /5 г суха мая/
• 80 мл олио
• 2 супени лъжици грис
• Mortadella (шунка, филе, салам и т.н.) нарязани на тънки филийки
• Сирене (кашкавал)
ПРИГОТВЯНЕ:
- Слагаме брашното в купа и добавяме в центъра му, маята, разтворена в топлото мляко, яйцата, олиото и сол. Разбъркваме добре с лъжица.
- Постиламе тавата с хартия за печене и намазняваме с мазнина.
- Изливаме ½ от тестото и го поръсваме леко с грис.
- Върху него подреждаме мортаделата (шунка, филе, салам или др. - може и смесено няколко вида колбас ), върху нея сирене (натрошено) или кашкавал (настърган на едро ренде) и отгоре пак колбас (нарязан на много тънки филийки).
- Върху свичко това изливаме останалото тесто и разпределяме (с навлажнена лъжица). Поръсваме отгоре с мак (или др. -зависи от предпочитанието- аз поръсих черен сусам) и оставяме да престои 25-30 минути, за да втаса и увеличи обема си.
- Печем в предварително загрята на 160°C фурна за 35-40 минути (или до суха клечка).
- Изваждаме, оставяме на скара да се охлади и режем на квадрати. Може да украсим, като шприцоваме някакво подходящо кремче, боднем маслинка, розичка от доматче или каквото ни роди въображението т.е. да получат вид на пастички.
Опитайте! Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар