ПРОДУКТИ:
3 ч. ч. брашно
1 ч. л. сода за хляб (може да я замените и с 2 ч.л.бакпулвер)
1 кофичка кисело мляко,
200 г настърган кашкавал (ако искате да са по-ароматни може да използвате гауда, ементал или др.)
1 ч. л. сол (внимавайте кашкавалът също е солен)
краве масло (за поставяне върху кашкавалките)
ПРИГОТВЯНЕ:
- В купа смесете всички продукти, като с ръка или лъжица бъркате леко до смесването им добре (това са няколко минути) и се получи лепкава смес.
- Намажете с олио тава (или я постелете с хартия) и в нея с лъжица слагайте от тестото.
- Леко с пръсти го оформете на топчици (може и да го оставите така рошаво), в средата направете дупчица и в нея сложете парченце масло или маргарин.
- Сложете тавата в загрята на 180° фурна и печете около 25- 30 минути до получаване на приятна златиста коричка.
- Извадете и оставете да изстинат малко.
- Може да се съхраняват (след като са напълно изстинали) в затворена кутия или в полиетиленово пликче (ако са останали, за съхранение :))). Остават мекички и ароматни поне два дена.
Приятно похапване!!
Казва се пече се до ПОРУМЕНЯВАНЕ :)
ОтговорИзтриванеНаистина ПОРУМЕНЯВАТ :)))
ИзтриванеВ рецептата май липсват яйца- нали те свързват другите продукти в тестото
ОтговорИзтриванеНе не липсват, просто не се ползват яйца, има достатъчно кашкавали мляко за спойка!
Изтриване