ПРОДУКТИ:
220 гр. бял боб
250 гр. прясно зеле
1 люта чушка
280 гр. сладка царевица (от консерва )
300 гр.телешко месо (нарязано на дребни кубчета)
1 с.л. с връх (17 гр.) царевично брашно
10-20 гр.краве масло
½ ч.л. сладък червен пипер
½ – 1 ч.л. сол
черен пипер
ПРИГОТВЯНЕ:
- Бобът се залива със студена вода и се оставя да кисне една нощ.
- На другия ден се сварява (първата вода се изхвърля) заедно с късчетата месо до готовност (в зависимост от сорта времето е различно). Може месото да се пропусне, тогава супичката е само зеленчукова и е подходяща за вегетарианци.
- През това време се нарязва зелето на ивички и то се сварява (в друг съд), докато омекне.
- Лютата чушка също се нарязва – на тънки кръгчета.
- След като се сварят зелето и боба се смесват (заедно с водата, в която са варени), може да добавите още малко вода (като за по-гъста супа).
- Подправяме със сол и черен пипер.
- Към тях се прибавя царевицата и предварително нарязаната люта чушка (ако не сте любители на пикантните ястия не слагайте люта чушка)..
- Оставяме на тих огън за около 5-6 мин. да се хомогенизират вкусовете.
- Следва царевичното брашно, което добавяме, бъркайки енергично (аз предварително го разтворих във вода и към него постепенно прибавях по малко от течността на супата, като при застройка, след което го върнах в тенджерата). Оставяме да ври още малко, за да се свари царевичното брашно.
- В подходящ съд разтопяваме маслото, добавяме червеният пипер и разбъркваме за няколко секунди.
- Дърпаме от огъня, за да не загори пипера, добавяме към супата и разбъркваме (оооо какъв аромат само).
Варим още 1-2 минутки иииии готово.
Сервира се топла.
Няма коментари:
Публикуване на коментар