понеделник, 19 ноември 2012 г.
СОЛЕНКИ с плънка
ПРОДУКТИ:
тесто:
• 125 гр. меко масло
• 1 к.ч. олио
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 2 яйца
• 1 с.л. оцет (за да са хрупкави)
• 1пакетче (10гр.) бакпулвер
• сол
• галета за овалване
плънка:
• 100 гр. сирене
• 8-10 стръка магданоз
• Може да се използва, ако желаете и картофи, но може плънката да е и от кайма (аз направих от праз и кайма)
ПРИГОТВЯНЕ:
• В купа се смесват всички съставки, с изключение на брашното и бакпулвера.
• Брашното и бакпулвера се пресяват заедно и се прибавят към останалите съставки, като се замесва меко тесто.
• От тестото се късат парченца колкото малко яйце, леко се сплескват на дланта и в средата се слага малко от плънката.
• Съберете краищата и затворете, така че да не излиза плънката.
• Оваляйте получилото се топче в галета и поставете в тавата със събраните краища от долу.
• Може да оставите соленките като топчета, но може да сплескате малко и да клъцнете с ножица краищата, за да се получи цветенце, в средата да поставите маслинка.
• Изпечете във фурна, загрята на 180°С, докато се зачервят.
Оставете да изстинат и поднесете като закуска или просто за похапване като мезенце на биричката, а защо не и на винцето!
Да ви е вкусно!!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Руми ,много са красиви като цветенца :), а рецепатата е супер !
ОтговорИзтриванеХубава нова седмица ,мила ! С прегръдка !
Благодаря Ванюшка!! Хубава седмица и на теб!! Целувка!!
ОтговорИзтриване