

ПРОДУКТИ:
500 гр. бяло или черно грозде (за предпочитане е с дребни зърна и без семки –това което се използва за стафиди, но при липса на такова става и с каквото имате (както е в случая при мен :))
3 яйца
200 гр. брашно
140 гр. захар
120 гр. масло
екстракт ванилия ( ванилова захар или есенция)
1 пакетче бакпулвер
ПРИГОТВЯНЕ:
- Разтопете маслото на слаб огън и оставете да изстине.
- Смесете в купа пресятото брашно заедно с бакпулвера, захарта, целите яйца и ванилията, разбъркайте (може да използвате миксер, но може и на ръка с телена бъркалка) и постепенно прибавете топлото масло.

- Оронете и измийте зърната грозде, след което ги оваляйте леко в брашно (това е да не потънат на дъното на тавичката, макар че моите потънаха :() и ги добавете към тестото. Разбъркайте и изсипете тестото в предварително намазана и набрашнена тавичка (може кръгла с дупка в средата, или старомодна –дългичка).

- Печете кекса в предварително загрята фурна на 180°С за около 30-40 минути (проверете с клечка за готовността).


Поканете приятелки,
направете кафе и ………..
Да ви е сладко!!
Страхотна рецепта! Тъкмо хладълникът е пълен с грозде и вече се чудя какво да го правя. Още днес ще се пробвам да го направя и дано да ми се получи добре :)
ОтговорИзтриванеПоздрави
Ивс
Благодаря ти Ивс!! Напълно съм убедена, че ще ти се получи и даже ще повториш, защото е много вкусен! Поздрави и на теб мила! Целувки и хубава вечер!!
ИзтриванеЧудесен !
ОтговорИзтриванеХубав следобед ,Руми !
Чао Ванюшка!! Радвам се, че си се отбила при мен, но съжалявам, че не мога да ти предложа на живо едно парченце! Хубава вечер! Прегръдки и целувки!!
Изтриване