ПРОДУКТИ:
1 домашно пиле(кокошка)(при липса на такова може и от магазина)
2 глави лук
2 моркова
Олио
Сол
Черен пипер
Чубрица
1 к.ч. фиде
Вода (разбира се, нали ще правим супа)
1 жълтък
1-2 щипки лимонена киселина (или пресен лимонов сок)
Ситно нарязан магданоз
ПРИГОТВЯНЕ:
- Сварете пилето (кокошката) и обезкостете месото. Отделете толкова, колкото ще използвате за супата и го нарежете на парченца, а останалото или приберете във фризера (за следващия път) или сгответе нещо друго.
- Прецедете бульона и го поставете на огъня да заври.
- Нарежете лука на по-едричко, а морковите на колелца и ги прибавете към врящия бульон, за да се сварят и те.
- След като са почти готови прибавете обезкостеното и нарязано пилешко месо, подправете със сол, черен пипер, стрита чубрица и оставете да ври още 3-4 минути.
- Добавете фидето, разбъркайте и изчакайте да се свари.
- Дръпнете от огъня да се охлади леко.
- През това време разбийте жълтъка, 1 ч.л. вода и лимонената киселина с тел до разтопяването на кристалчетата лимонтозу.
- Вземайте по малко то горещата супичка и с непрекъснато бъркане прибавяйте към жълтъка, докато се темперира застройката, след което я излейте обратно в супата и разбъркайте.
Поднесете поръсена със ситно нарязан магданоз, а за някой с люта чушка и ракийка :).
Приятен апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар