събота, 25 август 2012 г.

Огретен с тиквички

Продължавам темата ТИКВИЧКИ с един……………..ОГРЕТЕН.










ПРОДУКТИ:
1 средно голяма тиквичка(настъргана на едро ренде)
1 глава лук (нарязана на ситно)
200 гр. пушен колбас (нарязан на кубчета)
200 гр. кашкавал (настърган на едро ренде)
100 гр. сирене (натрошено)
2 бр. яйца
3 с.л. брашно
сол
черен пипер
1 с.л. копър (нарязан на ситно)
2-3 с.л. майонеза
2-3 домата (нарязани на кръгчета)

ПРИГОТВЯНЕ:
  • Разбийте яйцата с тел и прибавете брашното, като бъркате, за да не останат бучки.
  • Към яйчната смес прибавете настърганите тиквички, копъра, натрошеното сирене, нарязания колбас, половината от настъргания кашкавал и черния пипер. Разбъркайте да се смесят всички продукти и овкусете със сол, ако е необходимо (сиренето и кашкавалът са солени).
  • Изсипете сместа в обилно намазана тавичка. 
  • Поставете майонезата върху сместа , разпределете равномерно и загладете. 
  • Наредете кръгчетата домати върху майонезата и ги покрийте равномерно с останалия кашкавал. 

Ако желаете да стане по-лек огретена пропуснете майонезата и наредете направо доматите.

  •   Поставете тавичката в предварително загрята на 180° С фурна и печете първоначално само от долу, а след около 40 минути и от горе до златист цвят на кашкавала.
  • Извадете от фурната и оставете леко да се охлади и да стегне, след което сервирайте с подходящо питие (чаша студено, хубаво бяло вино например) и салатка, ако предпочитате.

Става бързо, не е трудно, не изисква много подготовка, а е вкусно и засищащо. Прекрасно блюдо, подходящо за вечеря (и не само :)).

Добър апетит!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар