сряда, 4 април 2012 г.

Гофрети







Хайде да направим една бърза и вкусна закуска!





ПРОДУКТИ:
400 гр. брашно
330 мл. прясно мляко
2 яйца
80 гр. захар
100 гр. масло разтопено
1 пакетче бакпулвер
2 пакетчета ванилова захар
щипка сол

ПРИГОТВЯНЕ:

  • Маслото стопяваме и оставяме да изстине. 
  • Разбиваме яйцата и прясното мляко с бъркалка.
  • Прибавяме брашното, бакпулвера и солта.
  • Разбъркваме внимателно, след което прибавяме захарта и отново разбъркваме. 

  • Следва прибавянето на изстиналото, но течно краве масло и разбъркваме докато се усвои от тестото (не се притеснявайте, че тестото е гъсто, а не е като палачинково -такова трябва да е не сте объркали нищо :)).


    • Загряваме много добре гофретника, изливаме един черпак от тестото, затваряме и печем до готовност (не трябва да излиза пара от него), след като не се вижда пара изчакваме още няколко минути и изваждаме готовите гофретки. 




    Предлагаме ги по желание на консуматорите с: течен шоколад, мармалад, сладко, пудра захар или друго.

    Да ви е сладко и денят Ви да е усмихнат!!

    Няма коментари:

    Публикуване на коментар