Искам специално да благодаря на едно мило момиче, което ми даде рецептата за тези невероятни шведски хлебчета! Препоръчвам Ви ги горещо, защото това са най-вкусните, меки и ефирни хлебчета, които съм яла! Благодаря ти много Нийче, за страхотната рецепта! Получиха се великолепни хлебчета, които всички много харесаха!!
ПРОДУКТИ:
1 л. прясно мляко
1 ч.ч. овесени ядки
300 гр. краве масло (маргарин)
3 пакетчета суха мая д-р Йоткер
2/3 ч.ч. захар
½ ч.л. сол
Приблизително 2 кг. брашно
Искам да отбележа, че направих половин доза и излязоха 12 бр. хлебчета.
ПРИГОТВЯНЕ:
- Първо овесените ядки се накисват с прясното мляко и престояват около час.
- След това се прибавят останалите продукти и се замесва средно меко тесто, което се оставя на топло да втаса за 30-40 минути.
- Тестото се разделя на топки колкото малки ябълки, които се разтеглят с ръце на елипси с големината на длан и дебелина около един см.. На всяко хлебче (хлебчетата са плоски) се правят няколко нареза и се оставят отново да втасат за 30 минути (покрити с домакинско фолио).
- Печем хлебчетата в предварително загрята на 180˚С фурна до златист загар.
Това е цялата философия на занятието, но резултатът е великолепен.
Още веднъж благодарности, Нийче, за тази прекрасна рецепта.
Това е цялата философия на занятието, но резултатът е великолепен.
Още веднъж благодарности, Нийче, за тази прекрасна рецепта.
Няма коментари:
Публикуване на коментар