вторник, 12 април 2016 г.

Морковен сладък салам

Ето, че очаквания трети, пролетен брой на това прекрасно списание, събрало в себе си пролетно вдъхновение и настроение е вече при нас!! Две прекрасни момичета отново са се погрижили за това!!
С любезната покана на Мария и Гери се надявам и аз да съм допринесла мъъъничко за пролетния вкус и настроение с моите две предложения!!

Благодаря ви момичета за поканата и удоволствието от преживяването!! (hug)


COVER_3

Ето рецептата за първото ми пролетно предложение.

Това е простичък, необичаен, но учудващо  вкусен десерт,
който със сигурност ще се хареса на децата, даже и на тези, които не си падат много по зеленчуците.



ПРОДУКТИ:
·         4 големи млади моркова
·         2 с.л. краве масло (за морковите)
·         3 с.л. захар
·         2 с.л. мед
·         200 г бял шоколад
·         50 г меко краве масло
·         2 с.л. бренди (или уиски) (ако се приготвя за деца се пропуща)
·         ванилия
·         1 пакетче бисквити Petibör (използвам по-голямото пакетче)
·         1 чаша запечени натрошени лешници
·         Настъргана кора от половин лимон

ПРИГОТВЯНЕ:

Настържете морковите, поставете ги в дълбок тиган, прибавете
маслото, захарта и меда и варете на среден огън,  докато омекнат
и течността напълно се изпари.
Може да настържете на ситно ренде - в този случай сместа ще
стане по кремообразна, ако настържете на едро ренде (както
направих аз) морковите ще останат на парченца, които ще се
усещат в сладкиша.
   Дръпнете от котлона и оставете
   сместа да се охлади.
   В купа на водна баня разтопете 
   шоколада заедно с кравето масло и 
   алкохола, след което прибавете
   морковите и разбъркайте да се
   смесят добре.
   В  друга купа натрошете 
   бисквитите на парченца и изсипете
 върху тях морковената смес.
 Добавете леко запечените и накълцани лешници и разбъркайте
 добре.

Пригответе си на плота два или  три слоя от домакинско фолио (може да се използва и 
лист хартия за печене) и изсипете сместа върху него и оформете на руло. Завийте стегнато 
и поставете в хладилника за поне 2-3 часа да се стегне. 


           

Да ви е сладко!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар