ПРОДУКТИ:
10-15бр. пилешки крилца
200гр. кашкавал
1пакетче (150гр.) галета
1пакетче подправка за пиле "Пикантина"
1ч.л. черен пипер (по желание)
1ч.л. лют червен пипер(по желание)
1ч.ч. олио или 125гр. разтопено краве масло (за омазняване на крилцата)
ПРИГОТВЯНЕ:
Загряваме фурната на 220°C.
- Тавичка, в която се събират крилцата подредени едно до друго, застиламе с хартия за печене.
- Вкупа настъргваме кашкавала на ситно ренде (хубаво е да е по твърд, за да остане на ивички без да се слепва), изсипваме при него галетата, черния и лютия червен пипер и подправката за пиле(не се добавя сол, защото подправката и кашкавалът са достатъчно солени). Всичко разбъркваме докато се получи хомогенна смес.
- Пристъпваме към подготовката на крилцата, които предварително сме почистили и измили. В купичка поставяме олиото (разтопеното масло- с него стават по вкусни) и всяко крилце потапяме в него, за да се омазни от всички страни, вдигаме да се отцеди и веднага го овалваме в предварително подготвената смес. Гледаме сместа да полепне от всякъде. Така обработените крилца подреждаме върху хартията в тавата едно до друго, без да ги сбиваме или да оставяме разстояние между тях.Тавата поставяме в горещата фурна на първа скара с вентилатор и печем за около 30-35 минути или до златисто.
Чудесно изглеждат,тази вечер мисля да ги направя!
ОтговорИзтриванеЧудесно!! Много се радвам, че ще опиташ! Чакам отзиви! Поздрави!
ИзтриванеОпитах рецептата...станаха мазни и гадни
ОтговорИзтриванеСъжалявам, че така са се получили при вас! До сега никой, който е опитвал тези крилца не се е разочаровал.
Изтриване