петък, 7 ноември 2014 г.

Салата с червено цвекло

Ако трябва да бъда честна не съм голям почитател на червеното цвекло, но тази салата наистина много ми хареса и е много вкусна, освен това не отнема много време да се приготви!Това ме провокира да я споделя.


ПРОДУКТИ:
1 глава сурово червено цвекло
1 ябълка (може да е както сладка, така и леко кисела)
1 голям или 2 по-малки моркова
1 средна глава бял или червен лук
4-5 стръка магданоз
сол
олио
оцет (може какъвто предпочитате- винен, ябълков или балсамов, а може и лимонов сок)
ПРИГОТВЯНЕ:
Трябва главата цвекло и ябълката да са долу-горе с еднаква големина.
Моркова, цвеклото и ябълката (зада не потъмнее ябълката може да напръскате с малко лимонов сок, но и да не го направите не е фатално)
се настъргват на едро ренде, а лукът се нарязва на дребни кубчета.
Всичко се смесва в купа и се подправя със сол, олио и оцет. Разбърква се добре и накрая се прибавя ситно накълцания магданоз.
Салатката е готова.
Цветът й е толкова красиво пурпурен и е много, много вкусна, за полезна няма да споменавам - то се знае! :)

Приятен апетит и не забравяйте питиенцето да добавите. :D

4 коментара:

  1. Ние пък много обичаме с моя човек. Общо-взето зимната ни салатка е такава според наличностите - зеле, карфиол, броколи, моркови, цвекло, ябълка, круша... И варира. Ама твоята е така червенка и хубава! Опитай и тази, Руми - цвекло, моркови (настъргани) и овкусени със зехтин, лимонов сок, сол и пресен копър. Страхотно е!
    Прегръдки! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Вярвам, Гери, щом тази ми хареса, то и твоя вариант ще ми хареса, а и копър обожавам, така че ...!! Абе наистина съм имала предубеждение към червеното цвекло (и аз не зная защо) и се радвам на промяната! :)
      Прекрасен ден, миличка!!

      Изтриване
  2. И аз не съм сред големите любители на цвеклото, но пък внася разнообразие сред туршиите. Любимо ми е настъргано, с моркови и поръсено с орехи. Интересно се получава на вкус. :) Твоят вариант също е интересен и ще пробвам.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Така е Светле, внася разнообразие, но и здраве :) Ще започна май да си правя по-често такива салатки с цвекло (вече имам няколко нови предложения)! Благодаря!!
      Поздрави и прекрасен следобед, миличка!!

      Изтриване