ПРОДУКТИ:
150 г шоколад- настърган
250 г смлени лешници
100 г захар
6-7 шушулчици смлян кардамон
2 белтъка
40 бр. черешки от компот (добре отцедени), от вишновка или пресни
2-3 с.л. захар за овалване
ПРИГОТВЯНЕ:
Загряваме фурната на 120С.
Разбиваме всички продукти в блендер до получаването на тесто, което поизмесете докато се оформи на топка.
Черешките почистете от костилките. Може и да не махате костилките, но трябва да предупреждавате когато ги поднасяте :).
От тестото вземаме парченце което разплескваме на дланта си и върху него поставяме черешка, която увиваме, така че да се скрие. За да не ви лепне много по ръцете може леко да навлажнявате длани след оформянето на всяко топче.
Така оформените топчета подреждаме върху хартия в тава и поставяме във фурната да се сушат за около 30-35 минути.
Изваждаме и докато са оше топли ги овалваме в кристална захар.
Оставяме де се охладят напълно. От горе се образува коричка,а вътре са мекички и сочни, а от кардамона и шоколада имат много приятен аромат и вкус.
Подреждаме в подходящ съд и ......пристъпваме към основната част - опитването им по няколко пъти :)!!
Да ви е сладко!!
Руми, прекрасни малки бижута. Представям си каква хармония от вкус и аромат е.
ОтговорИзтриванеХубава неделя ти пожелавам!
Чудесни бонбонки, Руми, особено с пресни череши! И чудесни снимки!
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубава вечер!