ПРОДУКТИ:
6 чаши селски хляб, нарязан на кубчета (може и да е стар -така ще го уползотворите и няма да го изхвърлите)
1,5 ч.ч. прясно мляко
1/2 ч.ч. сметана
6 яйца
около 350 г пушен бекон
1 лук
3 скилидки чесън
250 г гъби
1,5 ч.ч. настъргано твърдо сирене Гауда (може да използвате и кашкавал)
ПРИГОТВЯНЕ:
- В сух тиган запържваме нарязания на ситно бекон, след което го изваждаме. Не слагайте мазнина при пърженето бекона ще пусне достатъчно.
- В същия тиган и в отделилата се мазнина запържваме гъбите, нарязани на филийки.
- След като омекнат прибавяме нарязания на ситно лук и чесън и готвим до като се запържат леко.
- Дръпнете от огъня и всичко (бекон, лук, чесън и гъби) смесете с нарязания на кубчета хляб и настърганото сирене. Ако искате да стане по-ароматно и пикантно прибавете и малко синьо сирене, то ще предаде допълнителен вкус на ястието, но ако не го обичате го пропуснете и без него е достатъчно вкусно.
- Разбийте яйцата, млякото и сметаната. Подправете със сол и черен пипер.
- Сложете хлебната смес във формата (може да разпределите сместа в индивидуални формички, ако имате такива) и залейте със сместа от яйцата, млякото и сметаната.
- Поръсете от горе с още малко настърган кашкавал
- Печете във фурна на 180°С до златисто кафяво.
Извадете от фурната и лееееко охладете, но го предложете топъл.
Сервирайте със зелена салата и разбира се червено вино (за децата с някакъв сок :)).
Приятен апетит!
Чудно се е получило Руми! Много обичам такива бързи нещица.
ОтговорИзтриванеПрекрасен ден!
Благодаря Зиче!! Аз също много обичам такива бързи нещица!! Прекрасен следобед мила!!
Изтриване