неделя, 17 февруари 2013 г.

Сиропирани сладки с извара и грис

Ако обичате сиропирани сладкиши ви предлагам да опитате тези симпатични, лесни и много вкусни розички. Те  са с много балансиран вкус между солено сладко и кисело и с  нежна текстура. Никога няма да ви накъртят от сладост - с една дума са великолепни.

ПРОДУКТИ:
за тестото:
1,5 ч.ч. прясно мляко
 
70 г краве масло
1 щипка сол
6 с.л. грис
3 с.л. брашно
3 яйца
1 пакетче бакпулвер
250 г рикота (извара или крема сирене, аз използвах крема сирене)
За сиропа:
2 ч.ч вода

2,5 ч.ч. захар
Сока на половин лимон
Ванилия



ПРИГОТВЯНЕ:
  • В подходящ  съд слагаме млякото, солта и маслото да заврат.
  • Брашното и гриса смесваме и след като течността заври ги изсипваме наведнъж и бъркаме енергично, докато започне да се отделя от стените на съда. 
  • Смъкваме и оставяме да се охлади докато при пипане тестото не пари, а е топличко.



  • Прибавяме едно по едно яйцата и след всяко бъркаме,  докато се усвои напълно от тестото (това е технологията на пареното тесто).
  • Изсипваме бакпулвера и отново разбъркваме добре.
  • Накрая прибавяме сиренето и разбъркваме, за да получим гладко и хомогенно тесто.


  • Поставяме тестото в шприц и шприцоваме розички в тава постлана с хартия за печене.


  • Печем в предварително загрята на 190°С фурна до порозовяване.
  • Приготвяме си сироп от захарта, водата, лимоновия сок и ванилията, с който заливаме изпечените и изстинали розички. 
  • Оставяме да престоят една нощ и са готови за изяждане.

     






    Да ви е сладко!!


    Няма коментари:

    Публикуване на коментар