ПРОДУКТИ:
за тестото:
1,5 ч.ч. прясно мляко
70 г краве масло
1 щипка сол
6 с.л. грис
3 с.л. брашно
3 яйца
1 пакетче бакпулвер
250 г рикота (извара или крема сирене, аз използвах крема сирене)
За сиропа:
2 ч.ч вода
2,5 ч.ч. захар
Сока на половин лимон
Ванилия
ПРИГОТВЯНЕ:
- В подходящ съд слагаме млякото, солта и маслото да заврат.
- Брашното и гриса смесваме и след като течността заври ги изсипваме наведнъж и бъркаме енергично, докато започне да се отделя от стените на съда.
- Смъкваме и оставяме да се охлади докато при пипане тестото не пари, а е топличко.
- Прибавяме едно по едно яйцата и след всяко бъркаме, докато се усвои напълно от тестото (това е технологията на пареното тесто).
- Изсипваме бакпулвера и отново разбъркваме добре.
- Накрая прибавяме сиренето и разбъркваме, за да получим гладко и хомогенно тесто.
- Поставяме тестото в шприц и шприцоваме розички в тава постлана с хартия за печене.
- Печем в предварително загрята на 190°С фурна до порозовяване.
- Приготвяме си сироп от захарта, водата, лимоновия сок и ванилията, с който заливаме изпечените и изстинали розички.
- Оставяме да престоят една нощ и са готови за изяждане.
Да ви е сладко!!
Няма коментари:
Публикуване на коментар