петък, 31 август 2012 г.

Блат за бързо руло (или торта) "5 ЛЪЖИЦИ"

Винаги е добре да имаме една-две рецепти от типа „раз, два, три и готово” тази, която ще ви предложа е точно такава и може с получилият се продукт да си заформите или тортичка или рулце по най-бързия начин. Освен, че е с максимално малко и прости (намиращи се винаги под ръка) продукти, но и изпичането е само за някакви си 10-15 минути. Не е ли идеално за една забързана и безкрайно ангажирана съвременна жена, а защо не и за едно дете, искащо да изненада родителите си с кулинарни умения :))!  


ПРОДУКТИ:
по 5 с.л.(възможно най-големите) брашно, захар, сухо мляко (или сметана на прах)
2 яйца.
1/3 ч.л. угасена с няколко капки оцет сода за хляб (или 1 ч.л бакпулвер).

ПРИГОТВЯНЕ:

  • Всичко се смесва в купа и хубаво се разбърква с тел. 
  • Изсипва се в тава (с размери 25х25) намазнена или постлана с хартия и се поставя  в СТУДЕНА фурна, която включваме на 180° С. Ако искате по-голяма платка за рулото използвайте по-голяма мярка - аз използвах като мярка едно малко черпаче (равнява се на 2,5 нормални с.л. )  и прибавих 4 яйца с 1пакетче бакпулвер (просто тавата ми е голяма 36х36 и това количество беше подходящо за нея). Тестото се разлива на тънък пласт и консистенцията му прилича на сгущонка (кондензирано мляко). Не си мислете, че е недостатъчно, то при печенето се надига и става перфектна платка за руло или блат за торта. Изпича се бързо (за около 10-15 минути- зависи от фурната ви).

  • Извадете от фурната и обърнете върху влажна кърпа или друга хартия за печене и навийте на руло. Оставете да се охлади, след което продължете по стандартния начин за приготвяне на руло (крем, плодове, конфитюр или друга плънка, залейте с шоколад, а може и без) и ……….. готово.

Наливайте кафето.
Да ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар