ПРОДУКТИ:
по 5 с.л.(възможно най-големите) брашно, захар, сухо мляко (или сметана на прах)
2 яйца.
1/3 ч.л. угасена с няколко капки оцет сода за хляб (или 1 ч.л бакпулвер).
ПРИГОТВЯНЕ:
- Изсипва се в тава (с размери 25х25) намазнена или постлана с хартия и се поставя в СТУДЕНА фурна, която включваме на 180° С. Ако искате по-голяма платка за рулото използвайте по-голяма мярка - аз използвах като мярка едно малко черпаче (равнява се на 2,5 нормални с.л. ) и прибавих 4 яйца с 1пакетче бакпулвер (просто тавата ми е голяма 36х36 и това количество беше подходящо за нея). Тестото се разлива на тънък пласт и консистенцията му прилича на сгущонка (кондензирано мляко). Не си мислете, че е недостатъчно, то при печенето се надига и става перфектна платка за руло или блат за торта. Изпича се бързо (за около 10-15 минути- зависи от фурната ви).
- Извадете от фурната и обърнете върху влажна кърпа или друга хартия за печене и навийте на руло. Оставете да се охлади, след което продължете по стандартния начин за приготвяне на руло (крем, плодове, конфитюр или друга плънка, залейте с шоколад, а може и без) и ……….. готово.
Наливайте кафето.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар