събота, 12 май 2012 г.

Закъсняла супичка от праз


Вече почти е лято (като се има предвид температурите навън), но във фризера все още имаше една опаковка нарязан замразен праз, така че реших да направя една закъсняла супичка от праз.

ПРОДУКТИ:
2 големи стръка праз лук (нарязани на ситно)
100 мл. олио
1кафяна чашка ориз (измит и отцеден)
150 мл. прясно мляко
сол (или пилешки бульон)
черен пипер
1-2 клонки девисил
копър (количеството е по ваш избор)
ПРИГОТВЯНЕ:
Загрейте мазнината и задушете в нея нарязания праз до промяна на цвета му (става по-светъл и почти прозрачен), след което залейте с прибизително 2 литра вода и оставете да заври. Прибавете солта (бульона-с него става по-вкусно), черния пипер и ориза и гответе до сваряването му. Нарежете на ситно зелените подправки и ги прибавете. Оставете да ври още 1-2 минути.Одръпнете от огъня и прибавете, при непрекъснато бъркане прясното мляко и отново върнете на котлона. Оставете още 1-2 минути, бъркайте и внимавайте да не заври, защото млякото може да се пресече.
Дръпнете от огъня и оставете леко да се охлади, след което сервирайне с препечена филийка или крутони и лъжица кисело мляко (няма да съжалявате, ако прибавите и чашка хубава ракийка :)).
Да ви е сладко и приятен апетит!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар