неделя, 5 февруари 2012 г.

Бисквитено руло

 Днес, ровейки се в тетрадката с рецепти отворих страницата с рецептата за този малко позабравен от  мен сладкиш. В приготвянето му няма нищо сложно, а и продуктите са такива, че лесно и бързо могат да се набавят. Времето, което е нужно за приготвянето му е 40 минути, а видът и вкусът му по нищо не подсказват, че е направен не от някакво сложно тесто, а от най- обикновени бисквити.


ПРОДУКТИ:

3 опаковки бисквити (по възможност да не са кръгли)
375 гр. качествено краве масло на стайна температура
2 ч.ч. пудра захар
4 бр. жълтъци
200 мл. топло прясно мляко
2 с.л. какао
Сладко от портокалови корички (може и др., но да е гъсто)
Ванилия
Есенция ром
Крокант

ПРИГОТВЯНЕ:
  • Кравето масло разбиваме на пухкав крем с пудрата захар до стопяването й. Към масления крем прибавяме един по един жълтъците и продължаваме да разбиваме до пълното им поемане. 
  • Разделяме получилият се крем на две. Към едната част прибавяме ванилия, а съм другата – какаото, 2-3 капки есенция ром и отново разбиваме. 

  • Затопляме млякото, леко потапяме всяка бисквитка в него и подреждаме в подходяща чиния един ред, като основа на рулото и намазваме с белия крем. 






    • Започваме подреждането на бисквитите вертикално на   основата, като всяка  първо потапяме в млякото и след това намазваме с крем. Редуваме бисквита с бял крем, с кафяв крем и със сладко от портокалови корички и отново с бял и т.н., като леко притискаме за уплътняване.
    • След като се запълни основата с вертикалните бисквити от горната страна поставяме крем и подреждаме хоризонтален ред бисквити за капак. 
    • С останалия крем замазваме рулото от всички страни и посипваме със счукан крокант.



                                                                                                                                                                                                       
    • Оставяме за няколко часа в хладилник да стегне.
    • Рулото режем по диагонал, за да се получат вертикални пластове от бисквита, крем, бисквита, сладко и т.н.  Лесно, ефектно и вкусно!
    Опитайте и няма да съжалите! Да Ви е сладко!

    Няма коментари:

    Публикуване на коментар