ПРОДУКТИ:
3 опаковки бисквити (по възможност да не са кръгли)
375 гр. качествено краве масло на стайна температура
2 ч.ч. пудра захар
4 бр. жълтъци
200 мл. топло прясно мляко
2 с.л. какао
Сладко от портокалови корички (може и др., но да е гъсто)
Ванилия
Есенция ром
Крокант
ПРИГОТВЯНЕ:
- Кравето масло разбиваме на пухкав крем с пудрата захар до стопяването й. Към масления крем прибавяме един по един жълтъците и продължаваме да разбиваме до пълното им поемане.
- Разделяме получилият се крем на две. Към едната част прибавяме ванилия, а съм другата – какаото, 2-3 капки есенция ром и отново разбиваме.
- Затопляме млякото, леко потапяме всяка бисквитка в него и подреждаме в подходяща чиния един ред, като основа на рулото и намазваме с белия крем.
- Започваме подреждането на бисквитите вертикално на основата, като всяка първо потапяме в млякото и след това намазваме с крем. Редуваме бисквита с бял крем, с кафяв крем и със сладко от портокалови корички и отново с бял и т.н., като леко притискаме за уплътняване.
- След като се запълни основата с вертикалните бисквити от горната страна поставяме крем и подреждаме хоризонтален ред бисквити за капак.
- С останалия крем замазваме рулото от всички страни и посипваме със счукан крокант.
- Оставяме за няколко часа в хладилник да стегне.
- Рулото режем по диагонал, за да се получат вертикални пластове от бисквита, крем, бисквита, сладко и т.н. Лесно, ефектно и вкусно!
Няма коментари:
Публикуване на коментар