Представям Ви още един вид мъфини. Тези малки кексчета винаги се радват на възхищението и любовта най вече на децата, а това е стимул по честичко да ги правим.
ПРОДУКТИ:
1 компот от вишни (или такива във собствен сос без костилки)
1 яйце
120 гр. захар
1пак. ванилова захар (няколко капки есенция)
80 мл. олио
250 мл. прясно мляко
250 гр. брашно
1 пак. бакпулвер (10гр.)
щипка сол
допърнително:
3 с.л. какао
2 с.л. прясно мляко
ПРИГОТВЯНЕ:
- Разбивам с миксер яйцето, захарта и ваниловата захар.
- Добавям олиото и малко от прясното мляко. Пресятото брашно с бакпулвера и щипката сол добавям на части, като редувам с прясното мляко до изчерпване на количествата. Може да изсипем и наведнъж брашното и млякото и да разбием добре.
- Половината тесто разсипвам във формичките, отгоре слагам по 3-4 изцедени вишни (без костилки).
- В останалото тесто добавяме 3 с.л. какао и 2 с.л. прясно мляко, разбърквам хубаво и разсипвам сместта върху вишните (по желание може в тестото да не се добавят какаото и двете супени лъжици мляко и то да остане бяло, а да му се добави шоколадов чипс).
- Печем в загрята на 170-180˚С фурна 20-25 мин.
Украсяването на мъфините може да е различно в зависимост какво имате в момента под ръка - пудра захар с ванилия или канела, някаква глазура и настъргана кора от лимон или портокал, кристална захар или шприцован подходящ крем и плодче.
Няма коментари:
Публикуване на коментар