понеделник, 25 април 2016 г.

Рецепта за крем "Маскарпоне"

Бърз, лесен и немного скъп този крем е добро попадение!!
ПРОДУКТИ:
300 г маскарпоне 
200 г заквасена сметана
3 бр. яйца
5 с.л. захар за жълтъците
5 с.л. захар за белтъците
3 с.л. ром (или някакъв друг силен ароматен алкохол по ваше предпочитание)
няколко капки ванилия
10 г желатин
ПРИГОТВЯНЕ:
Разбийте жълтъците със захарта, докато се получи пухкав крем. Ако имате съмнение за произхода на яйцата, може да направите това в съд на водна баня, но трябва да внимавате да не сготвите яйцата и да се наруши гладката им консистенция.
Накиснете желатина с малко студена вода да набъбне и след като са разбити жълтъците го затоплете да се втечни и го прибавете към тях, след което разбърквайте бавно и на порции добавете маскарпонето.
Отделно белтъците разбийте на твърд сняг и внимателно ги смесете с крема, така че да се запази пухкавостта им.
Накрая добавете Марсала или рома.
Така приготвен крема може да се използва за сладкиши, торти или слепване на сладки и е идеалният крем за вкусно тирамису, а в чашка с малко пресни плодове по избор (или даже от компот ) ще е елегантен завършек на прекрасна вечеря с любим човек
До скоро!!

4 коментара:

  1. Заинтригуваме твоето предложения за крема, Руми. Непременно ще го пробвам.
    Поздрави и усмихнати празнични дни, мила! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Хриси, от доста време го използвам както за тирамису, така и за сладкиши и торти и съм много доволна.
      Поздрави!! Весели празници за теб и за цялото ти семейство!!

      Изтриване
  2. Руми, това почти като крем "Забайон" - много е вкусен! Прекрасно предложение! Усмивки от мен, мила!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Люска, нали е сладичко винаги е вкусничко :)).
      Прегръдка от мен и весели празници!!

      Изтриване