вторник, 3 септември 2013 г.

ТЕРИН с пилешки дреболии

В къщи много обичаме пилешки дробчета на фурна и вярвам, че няма човек дето да не знае как се приготвят и да не ги обича, но сега искам да ви предложа нещо по-различно и интересно. Не отнема много време за приготвянето, а може да разнообрази трапезата ви или да изненадате гостите си.


ПРОДУКТИ:
1 кг пилешки воденички и сърца
1 кг пилешки дробчета
4 големи глави лук нарязан
2 големи връзки зелен лук
2 връзки магданоз
2 връзки копър
5 сурови яйца
6 супени лъжици масло
3-4 яйца варени
сол
пипер

ПРИГОТВЯНЕ:


Сваряваме много добре воденичките и сърцата (те са по-твърди и е необходимо малко по-вече време за сваряването им), охлаждаме и ги нарязваме на дребно.
Дробчетата запържваме до златисто в гореща мазнина, отцеждаме и също ги нарязваме след като изстинат.


В същата мазнина задушаваме до златисто нарязания лук и след като е готов прибавяме нарязания зелен лук и той да се задуши до омекване.


В купа смесваме нарязаните воденички, сърца и дробчета заедно с задушения и запържен лук, нарязания копър и магданоз, сол и черен пипер на вкус.
Всичко объркваме и прибавяме разбитите с вилица яйца, след което хомогенизираме, докато се получи лепкава смес, готова за печене.
В тавичка за терин (или кекс), намазана и облепена с хартия за печене изсипваме част от сместа, върху нея подреждаме целите варени яйца и отгоре изсипваме останалата част от сместа, като притискаме да се уплътни добре.
Печем в за 35-40 минути или до зачервяване на 180-190°С.
Изваждаме и оставяме да се охлади напълно, за да се стегне добре, след което режем с много остър нож и поднасяме като ордьовър или като основно с подходяща гарнитура и чаша хубаво червено вино.







Приятен апетит!

2 коментара:

  1. Супер рецепта ! Много ми хареса ,Руми и аз съм любител на дробчета и воденички :) !
    Поздрави и хубава вечер !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти Ванюшка!! Много си я обичам и аз и става за всичко, е малко е пипкава, но си заслужава да се потруди човек, като знае какво ще получи :). Поздрави и на теб и прекрасна вечер!!

      Изтриване