
ПРОДУКТИ:
110 г бяла кристална захар
1 ½ средно големи портокали (био или да не е обработван с препарати, но много добре измит с хладка вода)
115 г брашно
1 ½ ч.л. бакпулвер
1 щ сол
25 г царевично нишесте
50 г мек маргарин плюс малко разтопен за намазване на купичките
100 мл пълномаслено прясно мляко
120 мл кайсиев ликьор (куантро или обикновено бренди)
ПРИГОТВЯНЕ:

Четири огнеупорни съдчета (такива за пудинг или крем карамел) намазваме с разтопения маргарин, оставяме леко да се стегне по стените и дъното, след което поръсваме със кристална захар, така че да полепне на всякъде по стените и дъното.

Нарязваме портокала на тънки шайби и поставяме по една на дъното на всяка купичка. Останалите шайбички разполовяваме и подреждаме по стените с заоблената страна към дъното.



Печем за около 20-25 минути (пробваме, като леко натиснем в средата – трябва да пружинира). Изваждаме и оставяме да се охладят, след което изрязваме издадените части, надупчваме с вилица няколко пъти и поливаме с по 1 с.л. кайсиев ликьор ( не наливайте повече, за да не стане прекалено сиропирано). Завиваме всяка купичка с фолио и ги поставяме в хладилник за осем часа (една нощ).

Нека да ви е сладко!
Или просто нищо друго, защото и самият десерт е достатъчно очарователен! Много хубаво предложение, Руми! :)
ОтговорИзтриванеСлънчеви и усмихнати поздрави от мен! :)
Благодаря ти миличка!! Поздрави и прегръдки!!
Изтриване