събота, 22 юни 2013 г.
Бразилски хлебчета
Бързи, лесни, ароматни и много вкусни!!
ПРОДУКТИ:
250 г кисело мляко (с по-висока масленост)
400 г настърган на едро кашкавал (аз използвах 50/50 Гауда и Витоша)
3 яйца
1 пакетче суха мая (7 г)
1 с.л. сол
500 г брашно
ПРИГОТВЯНЕ:
Смесват се киселото мляко, яйцата и солта и се разбъркват. Към тях се прибавят брашното с маята и кашкавала и се замесва тесто. Завива се с домакинско фолио и се оставя да втаса поне час. От втасалото тесто се оформят хлебчета - аз го разделих на части и всяка част оформих на фитил с диаметър около 2-2,5 см., които овалях леко в брашно. Поставят се в тава, постлана с хартия за печене и отново се оставят да втасват за около 40 минути.
Пекат се в предварително загрята на 180°С фурна до порозовяване.
Поднесете леко топлички (и студени са хубави). Вътре са пухкави и ухаещи на кашкавал, а вкуса е невероятен!
Перфектни за закуска!
Приятен апетит!!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Много апетитни изглеждат. Наистина добър старт на деня :)
ОтговорИзтриванеИзглеждат прекрасно, и вкъщи много ще се харесат, сигурна съм.Благодаря за споделеното!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви момичета, наистина са много вкусни, а и лесни!! Сигурна съм, че ще ги харесате! Прекрасна и ползотворна нова седмица!!
ОтговорИзтриванеУх, как ги обичам такива, Руми! Изглеждат чудесно, а за аромата ще пофантазирам :) Хубава вечер!
ОтговорИзтриванеФантазията е хубаво нещо, все пак е по-добре да се опита ;). Благодаря ти Снежи! Спокойна нощ, миличка!
ОтговорИзтриване