събота, 22 юни 2013 г.

Бразилски хлебчета






Бързи, лесни, ароматни и много вкусни!!







 ПРОДУКТИ:
250 г кисело мляко (с по-висока масленост)
400 г настърган на едро кашкавал (аз използвах 50/50 Гауда и Витоша)
3 яйца
1 пакетче суха мая (7 г)
1 с.л. сол
500 г  брашно
ПРИГОТВЯНЕ:
Смесват се киселото мляко, яйцата и солта и се разбъркват. Към тях се прибавят брашното с маята и кашкавала и се замесва тесто. Завива се с домакинско фолио и се оставя да втаса поне час. От втасалото тесто се оформят хлебчета - аз го разделих на части и всяка част оформих на фитил с диаметър около 2-2,5 см., които овалях леко в брашно.  Поставят се в тава, постлана с хартия за печене и отново се оставят да втасват за около 40 минути.
Пекат се в предварително загрята на 180°С фурна до порозовяване.
Поднесете леко топлички (и студени са хубави). Вътре са пухкави и ухаещи на кашкавал, а вкуса е невероятен!
Перфектни за закуска!







Приятен апетит!!

5 коментара:

  1. Много апетитни изглеждат. Наистина добър старт на деня :)

    ОтговорИзтриване
  2. Изглеждат прекрасно, и вкъщи много ще се харесат, сигурна съм.Благодаря за споделеното!

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря ви момичета, наистина са много вкусни, а и лесни!! Сигурна съм, че ще ги харесате! Прекрасна и ползотворна нова седмица!!

    ОтговорИзтриване
  4. Ух, как ги обичам такива, Руми! Изглеждат чудесно, а за аромата ще пофантазирам :) Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  5. Фантазията е хубаво нещо, все пак е по-добре да се опита ;). Благодаря ти Снежи! Спокойна нощ, миличка!

    ОтговорИзтриване