ПРОДУКТИ:
1 компот от вишни (без костилки)
1 яйце
120 г захар
80 мл олио
250 мл прясно мляко
250 г брашно
1 пак. бакпулвер
около 100г тахан халва
щипка сол
1 с.л.какао
2-3 с.л. прясно мляко
ванилия
ПРИГОТВЯНЕ:
Разбиваме яйцето със захарта и ванилията до пухкавост. Постепенно на тънка струйка прибавяме олиото. В получилата се смес, като бъркаме с шпатула, на части прибавяме пресятото, заедно с бакпулвера и щипката сол, брашно и прясното мляко (редуваме ги до
изчерпването им, като завършваме с брашно). Половината от получилото се тесто разпределяме в гнездата на тавичката за мъфини.Върху него разпределяме парченца от халвата, а отгоре слагаме по 4-5 вишни. В останалото тесто прибавяме какаото и допълнителното мляко и разбъркваме да се усвоят от тестото.трябва да получим тесто приблизително с гъстотата на бялото.Полученото какаово тесто разпределяме върху вишните, като гледаме да се покрие изцяло бялата част.Печем мъфините в предварително загрята на 170 С фурна за около 20 минути. При печенето започват да приличат на същински вулканчета.
Ако обаче искате да ги издокарате за някакво парти спокойно може да ги облечете в празнична премяна и ще зарадвате всички.
Разбийте течна сметана с малко захар или някакво подходящо сладко на крем.
Срежете мъфинчето между бялата и тъмната част, поставете разбита сметана на долната част, похлупете с горната и шприцовайте красива розичка от сметана за "коронка" с черешка (вишничка) на върха. получават се красиви и вкусни малки тортички (къпкейкчета).
Забавлявайте се и да ви е сладко!!
изчерпването им, като завършваме с брашно). Половината от получилото се тесто разпределяме в гнездата на тавичката за мъфини.Върху него разпределяме парченца от халвата, а отгоре слагаме по 4-5 вишни. В останалото тесто прибавяме какаото и допълнителното мляко и разбъркваме да се усвоят от тестото.трябва да получим тесто приблизително с гъстотата на бялото.Полученото какаово тесто разпределяме върху вишните, като гледаме да се покрие изцяло бялата част.Печем мъфините в предварително загрята на 170 С фурна за около 20 минути. При печенето започват да приличат на същински вулканчета.
Ако обаче искате да ги издокарате за някакво парти спокойно може да ги облечете в празнична премяна и ще зарадвате всички.
Разбийте течна сметана с малко захар или някакво подходящо сладко на крем.
Срежете мъфинчето между бялата и тъмната част, поставете разбита сметана на долната част, похлупете с горната и шприцовайте красива розичка от сметана за "коронка" с черешка (вишничка) на върха. получават се красиви и вкусни малки тортички (къпкейкчета).
Забавлявайте се и да ви е сладко!!
Наистина са много красиви ! А и рецептата е интересна и хубава ! Благодаря ,Руми !
ОтговорИзтриванеПрегръдки ! Хубава вечер , мила !
Благодаря ти Ванюшка!! Прегръдки и спокойна нощ!
ИзтриванеВсе съм се чудила как мога да вмъкна халвата в десерт - много я обичам. А това предложение е прекрасно. Струва ми се, че с пресни вишни също ще е чудно - ще компенсират сладкия вкус на халвата.
ОтговорИзтриванеПоздрави, Руми!
Да Гери, с пресен плод ще станат още по-ароматни и вкусни, сигурна съм! Прегръдки и спокойна нощ!
ИзтриванеРуми, идеята за тези мъфини с тахан халва звучи много интересно! А и са със прекрасна визия! Ще предам рецептата на малката ми дъщеря, тя е голяма почитателка на малките кексчета :)
ОтговорИзтриванеПоздрави и лека нощ!
Руми, изглеждат фантастично, а щом с халва ще са и невероятно вкусни. Благодаря за интересната рецепта. Усмихнат ден!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви момичета!! Хубав и слънчев ден! Целувки!!
ОтговорИзтриване