сряда, 3 октомври 2012 г.

Супа топчета

Това е нещо толкова познато, традиционно и обичано!! За някои членове на  нашето семейство това е единствената супа, която се консумира с голямо удоволствие :)), не че има нещо лошо в това, тя наистина става много, много вкусна. Сигурна съм, че всеки има свой си начин да я приготвя, за това аз ще пиша за това аз как я спретвам.

ПРОДУКТИ:
1/2 кг. кайма (да не е мазна)
1 к.ч. ориз
подправки за каймата(чубрица, черен пипер (смлян),кимион (смлян)
2 глави лук
3 моркова (средно големи)
2 червени пиперки
2 домата
сол
чубрица
черен пипер (смлян)
кимион (смлян)
5 -6 с.л. олио
1-2 стръкчета девисил
магданоз
вода (нали е супа :))(количеството е в зависимост от порциите, които искате да имате)
застройка:
1 с.л. брашно
1 к.ч. готварска сметана (или 2 к.ч. прясно мляко)

ПРИГОТВЯНЕ:
Загрейте водата с малко сол до завиране. Нарежете зеленчуците и ги пуснете във врящата вода, сипете олиото и оставете да се готвят. През това време си омесете каймата с подправките и ориза и направете топчета, които оваляйте в брашно. След като морковите поомекнат сложете топчетата в супата и оставете да ври до готовност (когато са готови те изплуват на повърхността). Подправете с черния пипер, малко кимион, още сол (ако е необходимо), нарязания девисил и оставете още 5 минути да ври. През това време си пригответе застройката, като размиете супена лъжица брашно със сметаната (млякото) и я разредете с няколко лъжици от супата да се темперира, след което я изсипете на тънка струйка при останалата супа, като бъркате. Оставете почти да заври (бъркайте за да не се пресече). Непосредствено преди завиране я отдръпнете от огъня и изсипете нарязания магданоз.









Амииии това е!
Приятен апетит!!


Няма коментари:

Публикуване на коментар