четвъртък, 14 юни 2012 г.

Шоколадови хапки с ядки

Не че в магазините са се свършили бонбоните, но си е друго като си направиш сладичко сам и след това с любов го предложиш на близки и приятели. Те разбира се няма как да не оценят подобаващо творението като го излапат сладко, сладко:))! Повярвайте удоволствието и удовлетворението е неописуемо!!


ПРОДУКТИ:
300мл. кондензирано мляко (1кутийка от руския магазин)
400 гр.начупен шоколад (може да използвате черен или млечен)
60 гр.начупени орехови или други ядки (предварително леко запечени)
60 гр.краве масло
2-3 капки есенция ром

ПРИГОТВЯНЕ:
  • Кондензираното мляко  се изсипва в малка тенджерка и се загрява на котлона (бъркайте непрекъснато, защото много бързо може да загори).
  • Щом почти заври, се добавя натрoшеният шоколад и се бърка до разтопяването му.
  • Накрая се добавя маслото  и натрошените орехови ядки  и всичко се бърка, докато се смеси и сгъсти.
  • Освен ядки може да прибавим някакви сушени плодове, хрупкав снакс (както направих аз) или кандирани корички портокал за разнообразие на артикулите :).


  • Получената смес се изсипва в малка правоъгълна тавичка или кутия, в която е поставено готварско фолио. Заглажда се и се покрива с фолио и отгоре. Поставя се в хладилника за няколко часа, докато се втвърди. 


  • Нарязваме  на малки кубчета и хапчиците са готови. Може и да ги оваляте в кокосови стърготини,  смлени ядки или захарни (шоколадови) пръчици.

Нека гостите да идват!
Да ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар