Ето и солен вариант на мъфин-къпкейк. Подходящи са както за закуска, така и за парти.
ПРОДУКТИ:
1 и 1/2 ч.ч. брашно
2 ч.л. бакпулвер
1/4 ч.л. сол
2 с.л. захар
1 ч.л. кимион
1/2 ч.л. горчица
1/2 ч.л. пикантен сос
2 бр. яйца
2/3 ч.ч. прясно мляко
3 с.л. олио
1/2 ч.ч. царевица
100 г кайма, изпържена предварително
Крем:
1/2 ч.ч. сирене
1 пакетче крема сирене
50 мл. готварска сметна
черен пипер
клонче копър (ситно накълцан магданоз)
ПРИГОТВЯНЕ:
- Загрейте фурната на 190˚С.
- Намаслете 12 формички за мъфини или поставете хартиени капсули.
- Смесете брашното, бакпулвера, солта, кимиона, захарта.
- Отделно смесете яйцата, млякото, горчицата, пикантния сос.
- Прибавете брашнената смес и разбъркайте съставките.
- Прибавете каймата и царевицата (може да я замените с добре отцеден грах от консерва).
- Разбъркайте докато съставките се смесят.
- Сипете в гнездата на тавичката, като не препълвате (на 2/3 от обема им).
- Печете за 20-25 минути или до готовност, като проверявате с клечка.
- Извадете и охладете.
Може да отрежете капаче от горната част на мъфина, да шприцовае и отново да поставите капачето, след което да декорирате.
Да Ви е вкусно!!
Няма коментари:
Публикуване на коментар