понеделник, 19 март 2012 г.

Солени къпкейкчета



Ето и солен вариант на мъфин-къпкейк. Подходящи са както за закуска, така и за парти.







ПРОДУКТИ:
1 и 1/2 ч.ч. брашно
2 ч.л. бакпулвер
1/4 ч.л. сол
2 с.л. захар
1 ч.л. кимион
1/2 ч.л. горчица
1/2 ч.л. пикантен сос
2 бр. яйца
2/3 ч.ч. прясно мляко
3 с.л. олио
1/2 ч.ч. царевица
100 г кайма, изпържена предварително
Крем:
1/2 ч.ч. сирене
1 пакетче крема сирене
50 мл. готварска сметна
черен пипер
клонче копър (ситно накълцан магданоз)

ПРИГОТВЯНЕ:
  • Загрейте фурната на 190˚С. 
  • Намаслете 12 формички за мъфини или поставете хартиени капсули.
  • Смесете брашното, бакпулвера, солта, кимиона, захарта. 
  • Отделно смесете яйцата, млякото, горчицата, пикантния сос. 
  • Прибавете брашнената смес и разбъркайте съставките. 
  • Прибавете каймата и царевицата (може да я замените с добре отцеден грах от консерва). 
  • Разбъркайте докато съставките се смесят. 
  • Сипете в гнездата на тавичката, като не препълвате (на 2/3 от обема им). 
  • Печете за 20-25 минути или до готовност, като проверявате с клечка. 
  • Извадете и охладете. 
Издълбайте и напълнете, като шприцовате, с приготвения крем от пасираното сирене, крема сиренето и сметаната, овкусен с черен пипер и ситно накълцан магданоз (може да прибавите и ситно нарязана краставичка, тогава трябва да използвате лъжичка, а не шприц).

Може да отрежете капаче от горната част на мъфина, да шприцовае и отново да поставите капачето, след което да декорирате.
Да Ви е вкусно!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар