Нежни, ефирни и много, много лесни и бързи за приготвяне!
ПРОДУКТИ:
за 12 броя:
тесто:
110 г брашно
40 грама царевично нишесте
4 яйца
120 гр захар на пясък
1 пакетче ванилова захар (или есенция)
1 ч.л. бакпулвер
крем:
25 грама пудра захар
200 мл сметана
½ пакетче крем “Ole” на д-р Йоткер
200мл.прясно мляко
плод от сладко от вишни или друго сладко
шоколад или какао за гарнитура
ПРИГОТВЯНЕ:
- Отделете белтъците от жълтъците.
- Разбийте белтъците с половината от захарта (60 гр.) на твърд крем.
- Отделно разбийте с останалите 60 гр. захар жълтъците, така че да се получи крем със светъл цвят и консистенция подобна на майонеза и да се разтопи захарта (това трае около 7-8 минути с миксер на средна скорост).
- Внимателно с плавни движения смесете двата крема.
- Смесете брашното, нишестето, бакпулвера и ванилията.
- След като се обединят двата крема прибавете на порции брашняната смес и бъркайте плавно, за да се поеме от яйчния крем и да се получи пухкаво и гладко ("пандишпаново") тесто.
- Разпределете тестото в гнездата (намазани или с хартиени капсули) на тавичка за мъфини, като ги запълвате на 2/3 от обема им.
- Изпечете в предварително загрята на 180˚С фурна на средна скара с вентилатор за около 20-25 минути или до суха клечка.
- Извадете и охладете върху решетка.
- През това време пригответе крема за напълване на къпкейкчетата.
- С остър нож издълбайте всяко кексче в средата и в отвора поставете по една вишничка (може и друг плод или парченце шоколад) и с шприц напълнете с приготвения крем.
- Декорирайте с шоколадови пръчици или захарни фигурки (разбира се може и друга декорация по ваше желание).
Ваниловия крем “Ole” пригответе съгласно опаковката, а сметаната разбийте на твърд крем със захарта и смесете двата крема. С получилият се крем шприцовайте в мъфините.
Приятно консумиране с горещо кафенце и приятели!
Няма коментари:
Публикуване на коментар