ПРОДУКТИ:
200
гр. маруля
1 връзка зелен лук
1 връзка зелен чесън
125
гр. бекон (нарязан на ивички)
250
гр. гъби(полски или култивирани печурки)
3
с.л. ябълков сок (аз използвах
натурален от кутия)
1
ч.л. горчица
1
с.л. балсамов оцет
2
с.л. зехтин
черен пипер (прясно смлян)
сол
ПРИГОТВЯНЕ:
- Старателно измийте марулята, лука и чесъна и ги подсушете с центрофуга за салати. Накъсайте листенцата (не ги режете с нож, за да се запази „пухкава”, нарежете лука и чесъна и ги поставете в подходяща купа. Разбъркайте леко.
- Нарежете бекона на тънки ивици и запържете на среден огън в тефлонов тиган, без мазнина (той ще пусне достатъчно мазнина), за около 5 минути да станат хрупкави.
- Междувременно, почистете гъбите и нарежете на по-едри парченца. Прибавете ги към бекона и запържете за 5 минути (трябва леко да си променят цвета и да останат леко хрупкави).
- Смесете ябълковия сок с горчицата, оцета, зехтина и черния пипер. Разбийте да се получи хомогенен дресинг. Изсипете сместа върху гъбите и бекона, посолете с малко сол, разбъркайте.
- Разпределете равномерно върху зелената салата и поднесете със студена домашна ракийка.
Няма коментари:
Публикуване на коментар