неделя, 4 март 2012 г.

Пилешка чорба с кус кус и прясно мляко




Това е един по- различен вариант на пилешка чорба, която е много вкусна. Рецептата научих от едно много чаровно и амбициозно момиче, което е прекрасна майка и домакиня. Сърдечно ти благодаря Тези!


ПРОДУКТИ:
6 ч.ч. пилешки бульон (може да използвате вода и 3 кубчета “Мaggi”)
½ ч.ч. кус кус
400 гр. пилешко месо (от гърдите, нарязано на дребни кубчета)
2 ч.ч. прясно мляко
сол
2 с.л. олио или зехтин
черен пипер
червен пипер
олио за заливката

ПРИГОТВЯНЕ:
  • Кус кусът сваряваме до полуготовност с пилешкия бульон, прецеждаме и оставяме леко да се охлади.
  • През това време в загрятата мазнина запържваме пилешкото месо и оставяме да се готви до изпаряване на отделилата се течност. 
  • След като месото остане на мазнина прибавяме отцедения кускус и също леко запържваме. 
  • Заливаме с бульона и готвим до пълна готовност на месото и кус куса. Овкусяваме със сол (ако ползвате бульони не слагайте сол те са достатъчно солени) и черен пипер. 
  • Прибавяме прясното мляко при непрекъснато бъркане и оставяме да достигне момент преди завиране и отстраняваме от огъня. Сервираме  чорбата със заливка от сгорещеното олио (зехтин), в което е сложен и разбъркан за кратко червен пипер и ситно накълцан магданоз (ако имате или 1-2 щипки стрита чубрица). 
Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар