Това е една вкусна и подходяща за сезона супичка, която ще Ви стопли в мразовитите дни!
ПРОДУКТИ:
500 гр. свинско месо за готвене (нарязано на дребни кубчета)
500 мл. сок от кисело зеле
1,5 л. вода
1 стрък праз лук, нарязан на ситно
олио
чубрица
За галушките (кнедлите)
90 гр. грис
50 гр. маргарин
1 яйце на стайна температура
1 ч.л. лимонов сок
сол
черен пипер
ПРИГОТВЯНЕ:
- В сгорещената мазнина запържваме нарязаното на малки кубчета месо. След като месото остане на мазнина прибавяме ситно нарязания праз лук и леко го задушаваме.
- Заливаме със зелевия сок и водата и оставяме да ври.
- Към мекия маргарин прибавяме гриса, разбъркваме до поемането на маргарина от гриса, прибавяме лимоновия сок, яйцето и отново разбъркваме до хомогенна смес, която оставяме да престои няколко минути.
- От сместа с помощта на две чаени лъжички правим галушките (кнедлите) и ги пущаме директно във врящата тихо супа. Варим още малко до готовност на галушките (те са готови когато изплуват на повърхността).
Сервираме супата поръсена с едро смлян лют червен пипер (за тези, които обичат пикантното, разбира се) или със ситно нарязан магданоз.
Приятен апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар