ПРОДУКТИ:
4 ч.ч. брашно
1 ч.ч. мазнина
1 ч.ч. прясно мляко
1 ч.ч. вода
100 гр. маргарин
1яйце + 1 жълтък
1 ч.л. захар
1 ч.л. сол
1/2 пакетче мая (20гр.)
пастет от маслини (смлени, изчистени от костилките маслини)
ПРИГОТВЯНЕ:
- Размива се маята в малко прясно малко. Замесва се тесто. Оставя се да почине 30-60 мин. Колкото повече си почине, толкова по-добре.
- Правите го на няколко питки и разточвате тънки кръгове с диаметър 30-40 см.
- Намазвате с пастета от маслини и навивате на руло.
- Хващате единия край на получилото се руло и завъртате останалата част като охлюв, около края, който държите.
- Слагате в намаслена тавичка и намазвате всяка една ачма с жълтък, може да поръсите кашкавал или сусам.
- Печете на 170- 180° 25-30 минути!
Прекрасни са!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Бени!Радвам се, че майстор като теб харесва моите ачми!
Изтриване