Вкусни, крехки и сочни пържолки, които се приготвят заедно с част от гарнитурата (задушен лук) върху тях, а за сосчето в което са се гушнали накрая ..... направо фантастично!
ПРОДУКТИ:
4 бр. котлети без кост
3-4 големи глави лук
500 мл. зелева чорба
3-4 с.л. олио
чер пипер
ПРИГОТВЯНЕ:
- Неголяма тавичка намазваме с олиото.
- Пържолките натриваме със смляния чер пипер и ги поставяме в тавичката (не солим, понеже зелевата чорба е достатъчно солена, дори ако е много солена, може да я разредим с вода).
- Заливаме със зелевата чорба така, че да са почти покрити.
- Поставяме във фурната и печем на 200˚С около час.
- Изваждаме ги и покриваме с нарязаният на полумесеци лук, след което отново връщаме във фурната и печем още ½ час.
Няма коментари:
Публикуване на коментар