сряда, 29 февруари 2012 г.

Пържолки в зелева чорба



Вкусни, крехки и сочни пържолки, които се приготвят заедно с част от гарнитурата (задушен лук) върху тях, а за сосчето в което са се гушнали накрая ..... направо фантастично!




ПРОДУКТИ:
4 бр. котлети без кост
3-4 големи глави лук
500 мл. зелева чорба
3-4 с.л. олио
чер пипер

ПРИГОТВЯНЕ:
  • Неголяма тавичка намазваме с олиото. 
  • Пържолките натриваме със смляния чер пипер и ги поставяме в тавичката (не солим, понеже зелевата чорба е достатъчно солена, дори ако е много солена, може да я разредим с вода).

  • Заливаме със зелевата чорба така, че да са почти покрити. 
  • Поставяме във фурната и печем на   200˚С около час. 
  • Изваждаме ги и покриваме с нарязаният на полумесеци лук, след което отново връщаме във фурната и печем още ½ час.

Сервираме с картофена салата  или гъби с масло, или гарнитура по ваш вкус.

Няма коментари:

Публикуване на коментар