Лесни за приготвяне,
непретенциозни,
но красиви и вкусни,
а и позволяват да развихрите въображението си, както за декорирането, така и за пълнежа.
ПРОДУКТИ:
за основите:
за крема:
- 400 мл. прясно мляко
- 120 г. захар
- 1 шушулка ванилия
- 2 жълтъка
- 50 г. царевично нишесте
- 150 г. меко масло
за украса:
- плодове
- 5 г. желатин
- 50 мл. студена вода
- може няколко листенца мента или маточина (ако има :) )
ПРИГОТВЯНЕ:
Първо си приготвяме тестото за основите. Продуктите за това тесто се запомнят изключително лесно (както казва Рудолф - 1; 2; 3 + яйце, или 100г захар; 200г студено масло; 300г брашно и едно яйце).

Охладеното тесто разточваме на кора с
дебелина 4-5 мм и изрязваме кръгове с диаметър по-голям от диаметъра на
формите за тарталети. С отрязаното кръгче покриваме дъното и стените на формата и притискаме, за да прилепне добре, а излишното тесто се
отстранява.
Надупчваме с вилица дъното да не се издуе при печене и прибираме формичките за 30
минути в хладилник. Във всяка форма слагаме лист хартия за печене и нещо за тежест (аз използвам боб, който прибирам за следващ път).
Печем в предварително загрята фурна на 180
градуса за около 12 минути “на сляпо”, след което махаме хартията и
“тежестите” от формите и допичаме за още 10 минути. Изваждаме от фурната и от формите и оставяме да се охладят напълно.
През това време си приготвяме крема.

Повърхността на крема покриваме с домакинско фолио, за да не хваща коричка и оставяме да изстине напълно.
Мекото масло разбиваме с миксер и към него на
части добавяме напълно охладеният сладкарски крем. Прибавяме следваща порция сладкарски крем когато предната се е смесила напълно с масления крем (това е важно, за да не се получи зърнест крема). Готовият крем поставяме в пош и шприцоваме върху изстиналите основи.
Декорираме от горе с плодовете, а с предварително накиснатия в студената вода и разтворен на водна баня желатин намазваме плодовете, за да предотвратим потъмняването и повяхването им. Желатинът придава блясък на плодовете и ги запазва свежи. Така можем да съхраним готовите тарталети поне за ден.
Ако ще сервирате тарталетите веднага, поставете плодовете непосредствено преди поднасяне и може да пропуснете процедурата с желатина.
Да ви е сладко!!
Де да бяха по-близичко до мен...щеше да ми е много сладко :)!Прекрасен десерт!Поздрави,Руми!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти, Миленка!!
ИзтриванеПрекрасна седмица, миличка!!
Вы ищете бизнес-ссуду для рефинансирования своих потребностей, тогда предложение о ссуде pedro будет для вас хорошим, потому что оно подлинное, и с ним можно работать по доступной ставке и простым условиям и положениям, а также для любых видов ссуд, которые вы хотели бы подать по электронной почте pedroloanss@gmail.com
ОтговорИзтриване