Във всяка къща има винаги в наличност кашкавал, и съм сигурна, че почти няма хора, които да не го обичат паниран. Винаги ми е било проблем да се захвана да панирам кашкавал, защото става голяма цапаница, но сега вече проблемът е решен тотално: първо става бързо, второ остава чисто и трето, ако остане за другия ден не е като подметка и отново е вкусно.
ПРОДУКТИ:
достатъчни за 5 порции
500 гр кашкавал - настърган (може да добавите и малко ароматно твърдо сирене за повече вкус)
6 яйца
6 с. л. брашно
черен пипер
сол при нужда (понякога кашкавалът е много солен)
олио за пържене
ПРИГОТВЯНЕ:
Настържете кашкавала на едро ренде и добавете брашното, черния пипер и сол (ако е необходимо). Разбъркайте докато всяко парченце от кашкавала се оваля в брашно, след което прибавете яйцата. При желание може в сместа да добавите и накълцан магданоз.
Разбъркайте добре сместа и с помощта на лъжица или малко черпаче (аз използвам лъжица за сладолед) гребнете от нея и изсипете в загрятата мазнина, след което оформете като шницелче (палачинка или кюфтенце - както и да го кръстим все ще е вярно :) ).
Изпържете от едната страна до златисто, след което обърнете и изпържете и от другата страна.
Не ги препържвайте, след като поизстинат ще се стегнат леко.
Поднесете топли с гарнитура по ваш избор и според сезона.
Аааааа, да не забравя и чашка с питие (бира, хубаво бяло или червено вино, кой каквото предпочита :) ).
Друг също много лесен, невероятно вкусен и ефектен начин за приготвяне на паниран кашкавал видях при Пепито в Храна за мойте канибали и вече много пъти го прилагам.
Да ви е вкусно!!
Аз пък виждам този начин при теб, Руми, и със сигурност ще го приложа в нашата кухня :) Мерси за идеята!
ОтговорИзтриванеХубави почивни дни! Поздрави!
Радвам се, Бени, че ще допринеса с нещичко!! Става много бързо!!
ИзтриванеХубави и наистина ПОЧИВНИ дни и за теб, миличка!!
Чудни Руми! Поздрави!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Ванка!! И при теб гледам големи вкусотии!
ИзтриванеПоздрави и хубави почивни дни!!