неделя, 16 юни 2013 г.

Мъфини с вишни (череши)


Обичам мъфините- правят се бързо, изяждат се още по бързо! Е кажете това не е ли прекрасно!?

 ПРОДУКТИ:
250 г крема сирене
2 яйца
240 мл прясно мляко
1 с.л. ванилов екстракт
1 с.л. лимонов сок
60 г разтопено краве масло
280 г брашно
150 г захар
1,5 ч.л. бакпулвер
1/8 ч.л. сода бикарбонат
1 щ сол
1 с.л. настъргана лимонова кора
100 г вишни (череши) без костилки
50 г шоколадови капки (или начупен на дребно шоколад)
ПРИГОТВЯНЕ:
Приготвяме си две смеси в два отделни съда - течна и суха. За течната смес разбиваме крема сиренето и прибавяме едно по едно яйцата, като след всяко разбиваме до пълното му поемане, след това прибавяме последователно млякото, ванилията, лимоновия сок и накрая разтопеното и охладено краве масло. Разбъркваме да хомогенизираме всичко и пристъпваме към сухата смес. Смесваме всички сухи съставки (брашно, захар, бакпулвер, сол, сода бикарбонат и лимонова кора) и ги разбъркваме.
Прибавяме течната смес към сухата и разбъркваме без да прекаляваме, след което прибавяме вишничките и шоколадовите парченца и отново разбъркваме.
Поставяме хартиени капсули в гнездата на тавичката за мъфини и ги намазваме леко с разтопено масло.
Разпределяме тестото, с помощта на лъжица за сладолед, в хартиените капсули и печем в предварително загрята на 180 С фурна за около 20-25 минути (пробваме с клечка).
Изваждаме и охлаждаме върху решетка.



Аз разбих белтък (имах останал - трябва да се използва) на твърд сняг и шприцовах розички, но може и без тази екстра.

Да ви е сладко!
 

3 коментара:

  1. Но пък с тази екстра са страхотни, Руми, много елегантни!
    Прекрасен ден ти желая! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Руми, станали са чудесни! И как хубаво се е жарнала белтъчената глазура - точно за списание!
    Хубава вечер и хубава седмица!

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря ви момичета!! Поздрави и хубава нова седмица!!

    ОтговорИзтриване