сряда, 7 март 2012 г.

Шоколадови бисквитки (Chocolate Crinkles)

Не вярвам, че има човек който да не обича шоколад и да си хапва независимо в каква комбинация - натурален, млечен, в тортичка, сладолед или на бисквитки. Ето Ви едно предложение за едни шоколадови, красиви, бързи и лесни американски или канадски бисквитки. Тук може да видите и видео, което показва стъпка по стъпка, ако не сте разбрали от обясненията по долу.

ПРОДУКТИ:
230 гр. начупен шоколад
 56 гр. краве масло
100 гр. захар
щипка сол
2 големи яйца
1 ч л ванилова есенция
200 гр. брашно
1/2 ч л бакпулвер
1 щипка сол
За овалване:
3/4 ч.ч. (110 гр.) пудра захар

ПРИГОТВЯНЕ:

  • В съд на водна баня се разстoпява маслото и шоколадът до еднородна маса. 
  • Маха се от огъня и се охлажда. 
    • Яйцата и захарта се разбиват на пяна с миксер до побеляване и удвояване на обема им. 
    • Към яйцата добавяме на тънка струя поизстиналия, разтопен шоколад (отначало бъркаме с миксера на бавни обороти, след това – с шпакла до пълно хомогенизиране на сместа). 
    • Брашното се пресява със солта и бакпулвера и се добавя в шоколадовата смес.  
    • Замесва се тесто, което поставяме в съд, завиваме с фолио и оставяме в хладилника за няколко часа ( няма проблем да престои и една нощ). 
    • Изваждаме от хладилника
    • Фурната се загрява до 160 С. 
    • Тавата се постила хартия за печене. 
    • Пудра захар се насипва в плитка купа (чиния).
    • С чаена лъжица се отчупват парченца тесто от които се правят топки (като голям орех).
    • Всяка топка се овалва в пудра захар от всички страни. Бисквитите  трябва да бъдат покрити с ДЕБЕЛ слой пудра захар.
    • Топчетата  се поставят върху хартия на разстояние едно от друго. 
    • Пекат се 10-15 минути (по време на печене се пукат леко - нормално е).
    • Готовите бисквите се охлаждат в тавата още 2 минути, след което се изваждат до пълното охлаждане.
    • Могат да бъдат съхранявани в затворени кутии.
    Да Ви е шоколадово!

    Няма коментари:

    Публикуване на коментар